Gå til sidens hovedinnhold

I helga kan du bli med ordføreren på fjelltur

Artikkelen er over 1 år gammel

I anledning Friluftslivets uke tar ordfører Frank Johnsen i Vågan med seg interesserte turgåere opp på Sautind ved Laupstad søndag 6. september.

- Jeg har meldt meg frivillig til dette fordi jeg tenker det er viktig at flere stimuleres til å komme seg ut i naturen. Det er nemlig god folkehelse, sier ordføreren.

- Selv var jeg flink før til å komme meg ut, men er blitt litt for slapp i det siste. Så det er også et spark til meg selv om at jeg må komme meg mer på tur.

Vil ha mange med

Friluftslivets uke har blitt arrangert siden 1993 og finner alltid sted fra første helg i september. Denne uken inviteres alle i hele Norge til å bli med ut i naturen. Over hele landet arrangeres ulike friluftslivsaktiviteter i regi av lokale lag og foreninger, organisasjoner, friluftsråd og kommunene.

Det er Norsk Friluftsliv og de norske friluftslivsorganisasjonene som står bak initiativet.

søndags formiddag tar Frank Johnsen med seg de som måtte ønske det opp til Sautind ved Laupstad.

- Jeg er godt kjent her og det er et fint tur å gå. På toppen ser man alle veier, både utover mot Hadselfjorden og Vesterålen, samt utover Austnesfjorden. Jeg kommer nok til å guide litt på vei opp og vise fram kunstverket på toppen - det er det kanskje ikke alle som vet om, sier ordføreren.

- Turen passer for de fleste, også barn. Det er ingen skumle partier og turen er ganske lett å gå - selv om toppen er 580 meter over havet. Jeg håper nå at mange møter opp, og ikke minst at været blir bra.

Onsdag 9. september arrangeres en ny "Ordførerens tur", denne gangen med Susann Berg Eriksen på Værøy.

Kommentarer til denne saken