Gå til sidens hovedinnhold

I morgen åpner skolene igjen: – Det blir så klart krevende

Rektor ved Svolvær skole, Ronnie Maas Pedersen, sier skolen er godt forberedt på å ta imot elevene mandag.

Søndag kveld bekreftet politiet at alle de fem savnede etter hyttebrannen i Vesterålen er funnet omkommet. Fire av de omkomne er barn under 16 år. To av dem var elever ved Henningsvær skole, mens de to andre tilhørte Svolvær skole.

Lørdag åpnet kommunen de to skolene dørene for elever og foresatte som ønsket en møteplass. Rektor ved Svolvær skole, Ronnie Maas Pedersen, anslår at mellom 30 og 50 elever og foresatte benyttet seg av tilbudet.

Søndag forberedte de ansatte ved skolene seg på å ta imot elevene i morgen, mandag. Maas Pedersen er ikke i tvil om at det kommer til å bli krevende. Oppvekstsjef i Vågan, Veslemøy Drangevåg, forteller at elevene skal møte til vanlig tid i morgen.

– Men jeg tenker at vi har jobbet godt med å forberede de ansatte på hva de vil møte. Vi mottar god støtte fra kommunen med blant annet psykolog, prest og eventuell annen bistand som vi måtte ha behov for, sier Maas Pedersen.

Hva gjøres for å ivareta elevene på best mulig måte?

– Vi har styrket teamene våre ved de berørte trinnene med helsepersonell, psykolog og prest, som vil være sammen med elevene hele dagen den første uka. I tillegg vil vi kjøre debriefing av personalet som er sterkest berørt på slutten av hver dag, forklarer rektoren.

Skoledagen mandag vil bli gjennomført tilnærmet så normalt som mulig, ifølge rektoren.

– På trinnene som er hardest berørt vil det kanskje bli litt annerledes enn for de andre, men vi skal prøve å ha noen visse rammer. Vi kommer ikke til å gjennomføre noen fellessamlinger per nå, sier Maas Pedersen.

Rektor ved Henningsvær skole, John Arne Jensen, forteller at skolen åpner klokken 08.30 mandag.

– Det er vanskelig å si hvordan morgendagen blir. Vi kommer til å gi informasjon til elevene på starten av dagen. Vi skal prøve å ta vare på elevene, og håndtere reaksjonene som måtte komme, så godt som vi overhodet kan. Vi har fått ekstra hjelp fra kommunen, sier Jensen.

Kommentarer til denne saken