Gå til sidens hovedinnhold

Ida, Sigrid og Inger gjorde det sterkt på Ishavssvøm: – Fornøyd med egen innsats

Artikkelen er over 2 år gammel

I helga var det Ishavssvøm i Tromsø. Fem svømmere fra SIL Svømming deltok i konkurransen, og alle gjorde det sterkt ifølge trener Svein Erik Edvardsen.

Tre av utøverne som reiste nordover var Ida Edvardsen (15), Sigrid Steen (16) og Inger Marie Olsen Kristiansen (10).

Førstnevnte tok gull i 100 meter butterfly, gull på 200 meter rygg og gull på 1500 meter fri. I tillegg ble det en tredjeplass og en femteplass.

– Jeg tok mange personlige rekorder, og er veldig fornøyd med egen innsats. Hele klubben har hatt ei stor forbedring det siste halvåret. Det er stas, sier Ida.

Gode resultater

Inger Marie tok to førsteplasser; på 50 meter butterfly og 100 meter rygg. I tillegg ble det en andreplass på 200 meter bryst og en 3. plass på individuell medley for 10-åringen.

– Jeg synes det gikk veldig bra. Jeg tok personlig rekord i alle distansene, sier hun og smiler.

Sigrid kunne også notere seg nye personlige rekorder etter Tromsø-helga. 16-åringen tok en sjetteplass i 100 meter fri, en tredjeplass i 200 meter bryst, en syvende plass i 100 meter individuell medley, en tredjeplass i 100 meter bryst og en femteplass i 50 meter fri.

– Jeg er også fornøyd. Det ble personlig rekord på alle øvelsene utenom en, sier Sigrid.

Oscar Lind og Ane Løvberg fra SIL Svømming deltok også på Ishavssvøm. Førstnevnte tok gull i 100 meter fri, gull i 100 meter butterfly, gull på 200 meter individuell medley, gull på 100 meter rygg og sølv på 50 meter butterfly. For Ane ble det en andreplass på 200 meter bryst, en andreplass på 100 meter fri, en førsteplass på 100 meter bryst, en åttendeplass på 50 meter fri og en tredjeplass på 50 meter bryst.

– Det ble massevis av personlige forbedringer under Ishavssvøm. Det er jeg veldig opptatt av og synes er gøy. Svømmerne våre kan vise til gode resultater, sier trener Svein Erik Edvardsen.

Til Fauske

Førstkommende helg skal flere av SIL sine svømmere delta på kretsmesterskap i Fauske, deriblant Inger Marie og Ida.

– Det kan hende vi ikke gjør det så bra, fordi det er såpass tett opp mot forrige konkurranse. Men det er lov å håpe, sier Ida.

Ida svømmer i A-gruppa, som trener seks ganger i uka. Hun anslår at det blir tilbakelagt mellom 5000 og 6000 meter på hver eneste trening. Inger Marie er i B-gruppa, og trener fem. Denne uka har de tatt det rolig på trening, for å samle krefter til helga i Fauske.

– Vi begynte hardt både mandag og tirsdag, men tar det roligere fram mot helga slik at utøverne ikke skal være helt utslitt til konkurransen, sier trener Ronny Kristiansen.

Inger Marie er blant de yngste utøverne som skal til Fauske. Hun gleder seg og har store forhåpninger.

– Jeg håper jeg kommer hjem med noen medaljer, sier hun og smiler.

10-åringen legger ned mange timer i svømmehallen hver eneste uke, men synes ikke det blir for mye.

– Jeg synes det er veldig gøy å svømme. Det er det jeg velger å gjøre på fritida mi, sier hun.

Kommentarer til denne saken