Idrett og kultur i Flakstad

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Som kulturmenneske fra Flakstad, følger jeg med interesse, men også bekymring debatten om idrettshall eller flerbrukshall i forbindelse med ny skole i Flakstad. Jeg er så gammel at jeg opplevde det store framskrittet i kommunen da den nye skolen sto ferdig i 1963. Men den fikk man en moderne skole med Lofotens første gressbane, svømmehall og en aula som flerbrukshall.

I denne har det i godt over 50 år vært holdt et enormt antall kulturarrangementer og tilstelninger, inkludert profesjonelt teater før scenekravene fra de store institusjonene ble for store Aulaen var kommunens storstue, der plassen strakk til for det aller meste. I skolen hadde man også et eget, ganske stort musikkrom som også ble brukt av kor, korps og til musikkundervisning etter skoletid da musikkskolen ble en realitet i 1983.

Jeg vil beskrive den nye skolen i 1963 som en viktig utviklingsfaktor for Flakstad, og da ikke bare for kulturen, men også idretten. Ja, den har vært uhyre viktig for hele lokalsamfunnet. Og mye som en følge av den nye skolen, har Flakstad i alle disse årene hatt et usedvanlig rikt kulturliv, mye av dette i et så stort omfang og på et så høyt nivå at det har vekket oppmerksomhet langt utenfor kommunegrensene.Når man nå igjen skal bygge ny skole for hele kommunen, mener jeg man må se denne i sammenheng med behovet for en ny, positiv utvikling av hele samfunnet i kommunen. Men en ny stor idrettshall er det åpenbart at idretten får nye, flotte muligheter.

Men som det så riktig er skrevet av kulturskolerektor Windstad, så vil dette gå på bekostning av musikklivet, som da ikke får et egnet øvings eller konsertlokale. Korene på Vestvågøy øver ikke i Lofothallen. Musikkskolens elever holder ikke konserter der. Flakstad kommune vil ikke lenger ha en storstue for alle.

Jeg vil her få påpeke at kulturskolen er en lovpålagt virksomhet, og at kommunen i så måte er pliktig til å holde adekvate lokaler for denne virksomheten.Ingen forventer eller krever at kommunen skal bygge et lokale som er spesialdesignet for akustisk musikk. Men jeg vil hevde at ved å ikke bygge en flerbrukshall, kan kommuneledelsen komme til å gjøre ubotelig skade for det framtidige musikklivet.

Les også:

Tilsvar til Raymond Abelsen - Flakstad IL går for flerbrukshall

Fratredelse av styreverv i Flakstad Idrettslag

Idrettshall - for hvem?

Skriv ditt leserbrev her «

Si din mening om Lofoten, samfunnet og folket som bor her. Vi prioriterer lokale innlegg og lokale debattanter.

Artikkeltags