Det sier Svein Egil Hansen Torbergsen fra Svolvær.

Han har akkkurat blitt ansatt i ei 20% stilling som administrasjonskonsulent/ markedsansvarlig i Svolvær Idrettslag. I november lyste idrettslaget ut stillingen som får en sentral rolle i organisasjonen. Nå er det altså klart at den 23 år gamle jusstudenten har fått jobben han skal utføre på siden av studiene.

– Jeg tror det skal gå bra. Stillingen er på 30 timer i måneden, så jeg får prøve å holde meg innenfor det. Jeg er jo veldig engasjert i SIL fra før, så man må jo bare passe på at det ikke tar helt av. Det er veldig givende og gøy holde på med, så skal jeg kombinere det så godt det lar seg gjøre, sier Torbergsen.

Sin unge alder til tross, svolværingen har vært engasjert på forskjellige måter stort sett hele livet. Blant annet som spiller, trener på forskjellige aldersbestemte lag, lagleder for seniorlaget og fram til nå i sportslig utvalg, en rolle han nå går ut av.

– Jeg har vært en potet og hjulpet til der det har vært behov for det, smiler han.

Og nå meldte altså behovet seg i SIL for å utlyse en betalt jobb i idrettslaget. Torbergsen heiv inn en søknad og fikk tilslag. Nå skal han blant annet inngå og reforhandle samarbeidsavtaler, følge opp medlemmer og sosiale medier.

– Jeg har jobbet mye med samarbeidspartnere og sponsorer for SIL fotball, så jeg har litt erfaring med det. En fordel at jeg kjenner til det og har et nettverk fra før. I tillegg kjenner jeg jo organisasjonen SIL veldig godt.

– Må holde han igjen

Styreleder i SIL, Lars Andersen, er strålende fornøyd med å få Torbergsen med på laget i 20%-stillingen.

– Vi er veldig fornøyd. Vi har stor tro på Svein Egil. Han har i mange år vist at han har et hjerte for SIL og har samlet inn bra mye penger til forskjellige lag han har vært med på. A-laget blant annet. Han går inn i dette med hud og hår, det største problemet kan kanskje være å holde han igjen, humrer Andersen.

Selv om dette blir en ny utgiftspost i regnskapet til idrettslaget er Andersen og resten av styret overbevist om at disse pengene kommer til å være verdt det.

– I utgangspunktet er det litt skummelt å bruke penger fra idrettslaget på lønn, man skal jo helst bruke alle pengene på ungene, men vi er sikker på at han tjener seg selv inn og vel så det.

Hovedgrunnen til at SIL nå har valgt å gå til det skrittet at de ansetter en person i idrettslaget, er at det etterhvert har blitt ganske komplisert og mye papirarbeid i et idrettslag. Såvdit Andersen kjenner til blir dette den første betalte ansatte i SIL, men han er klar på at det har blitt mer og mer vanlig. Både Leknes FK og Sortland IL har ansatt folk i senere tid. Søknader, sponsorer, medlemsregister og slikt tar mye tid.

– Nå skal Svein Egil ta det meste av det, så kan frivillige få holde på med det de skal gjøre. Noen vil kanskje riste på hodet av at vi skal ansette noen, men jeg tror vi kommer til å tjene på det, avslutter Andersen.

Nødvendig

Stillingen er ei åremålsstilling som i første omgang strekker seg over to år, som et prøveprosjekt for å se hvordan det fungerer. Til forskjell fra tidligere hvor det meste stort sett har handlet om fotball, vil han i denne jobben har ansvar for hele idrettslaget. De fire undergruppene er fotball, håndball, svømming og idrettsskolen.

– Jeg skal jobbe for alle undergrupper, med det de måtte ha behov for. Det er kanskje det jeg må sette meg mest inn i, jeg kjenner jo veldig til fotballen gjennom mitt frivillige engasjement, så det blir viktig å få oversikt over de andre undergruppene, understreker han.

– Hvordan har tilbakemeldingene vært?

– Jeg har fått masse gratulasjoner. Så jeg tror folk syns det er positivt. Et så stort idrettslag som SIL krever mye arbeid og mye av de frivillige, sier Torbergsen, og fortsetter:

– For å gi et tilfredsstillende tilbud tror jeg det er nødvendig for et idrettslag av en viss størrelse å ha en ansatt som kan ta unna en del ting. Målet er også at det skal lønne seg, at jeg skal klare å dra inn minst like mye inntekter som lønna.

Å ansette noen i ei slik stilling er ikke noe som er gjort tidligere, derfor er det i første omgang snakk om en toårsperiode, slik at idrettslaget underveis kan evaluere om det er riktig vei å gå.

– Er det en drømmejobb?

– Det kan du jo si. Å få jobbe med noe som man syns er så artig... Ja, det er nok en drømmejobb. I hvert fall en drømmejobb på siden av studiene. Jeg syns dette er den fineste jobben jeg kan ha, avslutter den nyansatte svolværingen.