Gå til sidens hovedinnhold

Nå kan denne flerbrukshallen realiseres

Artikkelen er over 6 år gammel

Da den ordinære tildelingen av spillemidler ble vedtatt sist sommer, var ikke Blesthallen blant de prioriterte prosjektene. Fylkesrådet har nå snudd i saken og prioriterer likevel spillemidler til flerbrukshallen vegg i vegg med Bøstad skole og Borgtun stadion.- Vi følte oss forbigått og klaget på vedtaket, men før vi fikk svar på klagen kom altså denne gladnyheten. Vi så helt klart for oss en lengre prosess, men heldigvis ble det ikke slik. Nå setter vi i gang for fullt når vinteren er over, vi får jo spillemidler alt i 2015 – og to år til framover, fortsetter Blest-lederen.
- Dette er ikke en gladsak bare for Blest, men for hele Vestvågøy. Det dreier seg jo om en flerbrukshall som flere kan benytte seg av i ulike sammenhenger. Andre idretter enn fotball, håndball, turn og ski som vi driver med, kan leie halltimer. Og andre lag og foreninger kan få innpass i forbindelse med ulike arrangementer, sier Glenn Müller.
 

Mange år

Hallkomitéen har jobbet har jobbet med og planlagt prosjektet i mange år . Et stort og grundig arbeid er lagt ned i alle retninger. Nå kan Blesthallen endelig realiseres.
Mange hilser den nyheten varmt velkommen.
- I dag er vi selvfølgelig bare veldig, veldig glad! Dette har vi jobbet knallhardt for i mange år. Vi har hele veien hatt god hjelp fra Vestvågøy kommune og politisk hold i kommunen, og det er nok mange også utenom Blest-rekkene som gleder seg over at en ny storstue i kommunen nå kan realiseres. En flott tilvekst som skal utnyttes og benyttes maksimalt når den tid kommer, sier Knut Nikolaisen, medlem i den fem mann store arbeidsgruppa.
 

28 millioner

Blesthallen er kostnadsberegnet til tett på 28 millioner kroner totalt. Den vil ligge kloss ved Borgtun kunstgressbane og Bøstad skole.
- Det er et teamarbeid over tid som gjør at Blesthallen nå endelig kan realiseres. Jeg er utrolig fornøyd med at klagen vår ble tatt til følge, avslutter Knut Nikolaisen.
Sammen med seg i arbeidsgruppa har han hatt Jann-Arne Eliassen, Werner Martinsen, Arild Emilsen og Roger Jensen.

- Vestvågøy kommune  utgjør et stort geografisk område, og det er for mange lang avstand til andre eksisterende haller i Vestvågøy. Det er et av momentene som er vektlagt. Ved en realisering av Blest-hallen får flere barn og unge glede av det tilbudet som en flerbrukshall vil gi. Blesthallen er ellers et veldig bra prosjekt, der de involverte har jobbet godt. Aktiviteten i området, inkludert skolens virksomhet, er høy. Etter en ny gjennomgang er jeg glad for å kunne inkludere Blesthallen blant de prioriterte prosjektene i de nærmeste åra, sier fylkesråd for kultur, miljø og folkehelse Hild-Marit Olsen (Ap) i ei pressemelding.

Gruppeleder for Høyre i fylkestinget, Bente Anita Solås, er også fornøyd:
- Jeg er veldig glad og fornøyd med at Blesthallen er kommet inn på prioriteringslista, det er gjort et veldig grundig og bra arbeid med søknaden. Blesthallen vil kunne gi mange positive ringvirkninger for lokalsamfunnet  i framtiden, sier Solås i pressemeldinga.

Les også: Blesthallen håper på fylket

Les også: Må vente på millionene

Kommentarer til denne saken