Årets borgfjæring ble lurt trill rundt

Av

Inge Stenbakk (62) trodde at han var invitert til Blesthallen for å dele ut hedersprisen Årets borgfjæring, men endte opp med selv å få den.

DEL

– Dere har lurt meg trill rundt! Årets borgfjæring, for en ære – tusen takk! Dette erstort og uvirkelig for meg. Takk til mamma og pappa som laget meg oppi Lauvdalen slik at jeg kunne oppleve dette! Jeg er glad for at jeg har fått meg en fritidsbolig på Vestvågøy slik at jeg som pensjonist kan tilbringe større deler av året hjemme, meldte prisvinneren som etter hvert slo seg løs i fri dressur på scenen.

Sondre Justad kastet glans over prisutdelingen da han helt uventet for alt og alle dukket opp med statuetten i hånden og endte opp med å dele den ut til «Ingo», som han ofte kalles.

– En ære å bli spurt om å få gjøre dette på hjemplassen min, smiler Sondre som var den første som ble kåret til Årets borgfjæring på den årvisse høstfesten til IL Blest.

Årets kjøpmann

Inge Stenbakk trådte sine barnesko i Lauvdalen i Borge. Da hjemhuset brant ned, flyttet familien til Stamsund hvor han gikk de siste årene på ungdomsskolen.

Knapt 16 år gammel flyttet Inge Stenbakk ved en tilfeldighet fra Stamsund til Oslo hvor han fikk jobb som butikkassistent ved Irma på Kjelsås.

I 1996 tok han over Meny Colosseum, og i 2012 ble han kåret til Årets kjøpmann – den høyeste utmerkelsen en kjøpmann kan få i Norge. En påskjønnelse for ekstraordinær innsats eller gjennomgående dyktig ledelse av en butikk.

«Tar seg av sine ansatte, stiller krav til dem, gir dem frihet, bygger selvtillit, løfter dem fram, utvikler dem, dyrker fram kjøpmannstalenter» – står det blant annet å lese i begrunnelsen.

Et stort hjerte

– Onkel Inge har et stort hjerte for alt og alle. Han bryr seg om sine medmennesker, veileder dem og gir gode råd. Han hjelper de som trenger hjelp i Oslos gater, han har en stor og god armkrok å krype inn i, han er en du kan prate med om alt og ingen ting. Som barn gledet vi oss alltid til han onkel kjøpmann kom hjem til Lofoten i feriene, og det gjør vi ennå. Frivillighetsarbeid har alltid vært en viktig del av onkels liv, han vil så gjerne hjelpe alt og alle. Onkel Inge har aldri glemt hvor han kommer fra, han er i Lofoten så ofte som han kan. Nå som han er pensjonist får vi ventelig se enda mer til han, sier Ann Karin Steinbakk Wenberg, prisvinnerens niese.

Videohilsen

Åse Kleveland og hennes kjæreste Oddvar er nære venner av Inge Stenbakk. Åse Kleveland sa blant annet dette i sin videohilsen til Årets borgfjæring:

– Kjære Inge, gratulerer! Det er flott å få være med på feiringen av deg på denne, din store dag. Du har betydd og betyr så mye for så mange. Generøs, kunnskapsrik, hjelpsom, en nær og varm venn. Og så glemmer du aldri hvor du kommer fra. Du byr på ost og fisk fra Lofoten, og du er engasjert i det som skjer der oppe. Til sommeren kommer Oddvar og jeg til Lofoten en uke, vi skal bo hos Inge og Inger i deres vakre hus. En raus bursdagsgave fra Inge til meg. Jeg gleder meg til gjensynet med Lofoten og borgfjæringene! Kos dere i kveld, ha en flott fest med masse latter og mange gode historier. En rose til deg Inge fra Oddvar og meg, takk for alt du har betydd og betyr for oss!

Artikkeltags