Gå til sidens hovedinnhold

Selger lokalene i Bodø

Artikkelen er over 4 år gammel

Fiskerikonsernet Insula selger produksjonsanleggene i Bodø.

I vinter besluttet konsernet som administreres fra Leknes å legge ned produksjonsbedriften MaxMat i Bodø. De ansatte skulle tilbys jobb på Lofotprodukts fabrikk på Storeideøya.

Flytting ikke aktuelt

Nå kan det se ut som flytting ikke lenger er aktuelt for de ansatte. Fredag inngikk nemlig Salten Fiskeindustri en intensjonsavtale med Insula om å overta MaxMat sine produksjonsanlegg.

Bedriften står foran en satsing på klippfiskproduksjon i Bodø. I tillegg tar Salten Aqua lokaler i bruk til bearbeiding av laks.

– Avtalen sikrer at vår planlagte klippfisksatsing i Bodø har funnet en god lokalisering i tidsriktige lokaler sier daglig leder Sigurd Rydland i Salten Fiskeindustri AS, i pressemeldingen.

Administrerende direktør i Insula, Sigvald Rist, understreker at Insula beholder merkenavnet MaxMat som har Rema 1000 som sin største kunde. Han er fornøyd med at det kommer ny aktivitet i lokalene, og at ansatte kan få jobb på hjemstedet.

Samarbeid

Avtalen legger også til rette for et industrielt samarbeid mellom Salten-bedriften og Insula. Samarbeidet er knyttet til produksjon og salg av lutefisk i det norske dagligvaremarkedet, og klippfisk i det nordiske markedet.

– Kombinasjonen av Salten Fiskeindustris kompetanse på produksjon av disse produktene i Nord-Norge, og Insulas styrke innen utvikling, salg og merkevarebygging i det nordiske dagligvare- og storhusholdningsmarkedet, vil være til glede for begge parter også i dette samarbeidet, sier Rist i den felles pressemeldingen.

Salten Fiskeindustri er morselskap i et nytt konsern som er under etablering i Bodø. Konsernet har tre datterselskap: Nordnorsk Klippfiskkompani som skal drive produksjon i MaxMats fabrikklokaler på Rønvikleira, Bodø Fiskemottak som skal drive fiskekjøp i Pelagias lokaler i Bodø havn og Taste of North som driver produksjon av klippfisk og lutefisk i Tysfjord.

Kommentarer til denne saken