Gå til sidens hovedinnhold

Infosentralen til Røde Kors skal driftes fra Hagskaret: – Det blir spennende

Artikkelen er over 2 år gammel

Under årets påskeutfart skal Nordland Røde Kors sin informasjonssentral driftes av Vestvågøy Røde Kors. De mener det skal gå greit å drifte den samtidig som de skal står parat for å hjelpe folk som har fått problemer på påsketuren.

Påskeferien står for døren, og de frivillige mannskapene i røde kors er klare for å bistå de av påsketuristene på tur som måtte trenge hjelp.

Informasjonssentral på Hagskaret

I de fleste fylkene har Røde Kors egne informasjonssentraler som fører statistikk om antall oppdrag, og informerer mediene og andre om dette. De siste årene har ikke Nordland Røde Kors hatt egen informasjonssentral, men i år blir det. Det er Vestvågøy Røde Kors som har tatt på seg det ansvaret.

– Jeg er med i distriktsrådet i Nordland Røde Kors, og da kom det fram et ønske om at Nordland burde ha en informasjonssentral. Uten å diskutere med eget styre sa jeg at det tar vi i Vestvågøy oss av. Heldigvis var medlemmene positive til dette, sier Alfred Busch som er leder i Vestvågøy Røde Kors.

Søndag var det offisiell åpning av informasjonssentralen på røde kors hytta på Hagskaret. Det er Audny Nilsen som skal lede informasjonssentralen.

– Vi tar imot rapporter fra alle lokallagene i fylket. Dette fører vi i inn en statistikk. Media og andre kan kontakte oss for å få en oversikt over påskeutfart og antall oppdrag. Det er første gang jeg skal lede en sånn sentral. Det blir spennende, og det går nok helt sikkert bra, sier Nilsen.

– For Vestvågøy Røde Kors er det nyttig å lede en slik sentral. Det skaffer oss en type kompetanse som vi ikke har fra før, skyter Busch inn før han åpnet informasjonssentralen. Det gjorde han ved å gå ut på sambandet, og fikk kvittering fra de andre røde kors stasjonene i Nordland.

Ordfører Remi Solberg var med på åpningen.

– Den jobben røde kors gjør for beredskapen i påskefjellet er ubetalelig. Jeg synes også det er flott at de frivillige i Vestvågøy Røde Kors tar på seg å drifte informasjonssentralen, sier Solberg.

Betjent hytte

I tillegg til å drive informasjonssentralen vil røde kors hytta på Hagskaret bli betjent i påska.

– Det blir folk her fra onsdag kveld, og ut på påska. Vi vil foreta runder rundt i løypa for å sjekke forhold i forhold til ras og isforhold. Vi er klar til å rykke ut hvis det er noe som trenger hjelp. Vi tar gjerne imot besøk på hytta. Vi har kaffe, vafler og kanskje litt annen munngodt. Vi blir å ha en påskequiz som var veldig populær i fjor. De som ønsker å vite mer om det å være medlem i røde kors er også hjertelig velkomne, og vi vil svare på alle spørsmål, sier Busch.

Audny Nilsen forteller at de ikke er redd for at det skal bli lange dager på hytta.

– Vi er fire som skal bo her hele påskehelga, og vi håper på mye besøk. Ellers vil vi bruke tida til øvelser, og kontrollere alt utstyret vi har her. Vi gleder oss både til å drifte informasjonssentralen og til være i beredskap, sier Audny Nilsen, Michael Iversen, Ann Helen Hansen og Alfred Busch.


Kommentarer til denne saken