Gå til sidens hovedinnhold

Ingen nye positive koronaprøver

Testresultatene mandag ettermiddag viser at det ikke er flere positive prøver blant lokalbefolkningen i Hadsel.

Status klokken 18.00 mandag ettermiddag er at det ikke er noen nye positive prøver, men det gjenstår fortsatt noen prøvesvar fra Bodø. Det er med andre ord fortsatt 25 personer som har testet positivt for covid-19 i Hadsel siden 2. desember, skriver Hadsel kommune i en melding.

– Dette må vi kalle gode nyheter. Tre dager uten nye positive er veldig bra, men på grunn av den lange inkubasjonstiden til covid-19, kan vi fortsatt ikke senke skuldrene, sier smittevernlege Martin Larsen Drageset.

Når det gjelder skipet med koronasmittet mannskap, er det to personer som har testet positivt, mens én person har testet «inkonklusiv» og må testes på nytt.

– Det kan fortsatt komme nye koronatilfeller og det er fortsatt viktig at vi passer på det veldig mange er blitt veldig gode på nå: avstand, få sosiale kontakter, hygiene og å holde seg hjemme og teste ved symptomer, sier kommuneoverlege Ingebjørn Bleidvin, og legger til:

– Hvis denne utviklingen fortsetter, kan vi begynne å slippe opp på de lokale tiltakene tidligere enn fryktet, sier Bleidvin.

Kommentarer til denne saken