Gå til sidens hovedinnhold

Ingen nye positive koronatester i Hadsel: – Det går i riktig retning

Tirsdagens prøvesvar viser ingen nye positive koronatilfeller i Hadsel.

Det opplyser Hadsel kommune i en pressemelding onsdag kveld.

– Dette er veldig gode nyheter, og det må være lov å glede seg over dagens resultat, men vi må ikke tro at dette er over, sier smittevernlege Martin Larsen Drageset.

– Covid-19 er en sykdom med lang inkubasjonstid, det kan gå opptil 14 dager før du får symptomer. Det er kort tid siden de fleste positive ble smittet og deres nærkontakter kan derfor fortsatt utvikle sykdom den kommende tiden. Det går i riktig retning, men det kan fortsatt endre seg, sier kommuneoverlege Ingebjørn Bleidvin.

Opphever karantene

For å få overblikk og komme raskt i gang med smittesporingen, ble mange nærkontakter testet veldig tidlig. Mange nærkontakter er derfor fortsatt i starten av inkubasjonstida, og kan få positive tester utover i denne uka, selv om de har testet negativt nå. Hvis de får symptomer må de derfor teste seg på nytt.

Karantenen for elever og ansatte ved Melbu skole oppheves, med unntak av femtetrinn og de som har fått beskjed om at de er nærkontakter.

– Jeg vil gjerne takke elever og ansatte på Melbu skole for den tålmodigheten de har vist og at de har snudd seg rundt på kort varsel og fått undervisningen til fungere hjemmefra. De har lagt ned en helt avgjørende innsats, sier oppvekstsjef Line Pedersen.

Ingen innlagt

Det er mange som har vært bekymret for å sende barn på skole og i barnehage.

– Vi har forståelse for at en slik smittesituasjon skaper uro. Vi vil gjenta at tiltakene har vært strenge og omfattet flere enn de som har vært direkte berørt av smitte. Det har ikke vært grunnlag for å stenge ned mer enn det vi allerede har gjort, sier Bleidvin.

Av dem som har fått positiv koronatest, er det ingen som er innlagt. Hadsel kommune har nå 19 bekreftet positive og to personer som er sannsynlig smittet. En av dem som var regnet som sannsynlig smittet, har testet negativt.

50 personer er testet i dag og det har ikke vært noen positive hurtigtester.

– Dette kunne gått en helt annen vei, men går nå tilsynelatende i den retningen vi håpet. Det er fortsatt helt nødvendig at alle begrenser sosial kontakt og overholder smitteverntiltakene, sier Bleidvin.

Kommentarer til denne saken