Det er ikke hverdagskost. Men i natt har faktisk Hovedredningssentralen Nord-Norge (HRS) i Bodø vært med på å oppklare et innbrudd. I Trondheim!

Utløste nødpeilesender

- Nei, det er ikke så ofte at noe slik skjer. Men i natt så klaffa det, ler redningsleder Frode Iversen.

Redningslederen forteller til Finnmark Dagblad at HRS er en del av et internasjonalt samarbeid, som får inn data fra satelitter.

- 02.39 i natt fikk vi alarm om at nødpeilesenderen på et norsk helikopter var utløst. I den første meldingen var det ikke oppgitt noen posisjon. Så vi slo opp, og fant eieren, og ringte ham. Han var i utlandet, og mente helikopteret skulle stå på bakken i Trondheim, forklarer Frode Iversen.

Fingret med brytere

- Vår mistanke ble da at noen hadde tatt seg inn i helikopteret, og fingret med ting de ikke skal fingre med, forteller Iversen.

Etter det Finnmark Dagblad erfarer utløses nødpeilesenderen av en bryter, som sitter bak et beskyttelsesdeksel, som må vippes opp.

HRS ringte da politiet i Trondheim, og oppga adressen til der helikopteret skulle stå parkert.

"En kar i hælikopteret"

- Klokken 03.17 fikk vi en telefon: «Vi faint en kar i hælikopteret, ja», var beskjeden vi fikk på trøndersk, humrer redningslederen ved HRS.

- Patruljen hadde pågrepet en innbruddstyv i helikopteret.

Operasjonssentralen i Sør-Trøndelag twitret etterpå at hadde pågrepet en 18-åring inne i et sivilt helikopter som sto lagret i Strandveien. Han hadde knust ei rute for å komme seg inn.

Redningsleder Frode Iversen ved HRS sier til Finnmark Dagblad at det er første gang han er med på å fakke en innbruddstyv på fersken.