Gå til sidens hovedinnhold

Innfører korona-stopp for tungeskjæring

Da Koronapandemien brøt ut i vinter så stengte de aller fleste fiskebrukene i Lofoten og Vesterålen dørene for alle andre enn fiskere og fiskearbeidere. Det førte til at heller ikke tungeskjærerne fikk slippe til.

Myre Fiskemottak AS på Myre har bestemt at de ikke vil slippe inn tungeskjærere under neste vintersesong.

– Det er med blandede følelser at vi i 2021 ikke kommer til å gjennomføre tungskjæring for unger / utenforstående på anlegget til Myre Fiskemottak til neste sesong. Grunnen er den pågående pandemien. Jeg skjønner at mange blir skuffet å noen kan kalle det en overreaksjon. Tungeskjæring medfører mye mennesker involvert og logistikk. Tilkjøring og henting av barn medfører mye nærkontakt å dette vil vi begrense. Alt av tradisjonell kok fisk salg vil også bli stoppet i 2021, så det vil ikke være mulig å komme inn på bruket i år å kjøpe seg skrei, lever og rogn. Dette gjøres for å begrense kontakt med våre arbeidere. Alle fiskerisamfunn går en svært vanskelig tid i møte. Det kommer til å bli importsmitte, men også smitte som ikke er import. Målet vi har er og holde så god kontroll som mulig og begrense spredning av viruset, skriver daglig leder Ted Robin Endresen på sin Facebook-side.

Myre Fiskemottak AS driver også mottak på Barstrand og i Moskenes.

– Jeg har ikke bestemt meg hva jeg gjør i Moskenes og på Barstrand. Fisket kommer senere i gang der enn det gjør på Myre. Dersom alt ligger til rette kan det bli tungeskjæring i Lofoten, opplyser Endresen.

Lofotposten vet at flere fiskekjøpere i Lofoten vurderer lignende tiltak foran årets vintersesong.

Kommentarer til denne saken