Gå til sidens hovedinnhold

Innkaller til ekstraordinært kommunestyremøte :- Facebook og mobiltelefonbruk er sakene som skal behandles

Ordfører Lillian Rasmussen i Moskenes innkaller til ekstraordinært kommunestyremøte torsdag ettermiddag. Facebook og mobiltelefon er sakene som skal behandles.

Under et møte i forrige uke mellom foreldre og barnehagen i Moskenes ble det gjort opptak av lyd og muligens bilder fra møtet. Kommunedirektør Steinar Sæterdal opplyste at i møtet framkom det sensitive personopplysninger både om barn og foreldre.

-Formidlingen skjedde uten at øvrige foreldre eller kommunens representanter, var informert. Kommunedirektøren vet heller ikke hvem som fikk denne informasjonen, og om den fortsatt er tilgjengelig, opplyste Sæterdal.

Ekstraordinært møte

Nå har ordfører Lillian Rasmussen innkalt til et ekstraordinært kommunestyremøte torsdag ettermiddag.

– Det er to saker som skal behandles Den ene er Moskenes kommune sin Facebook-side. Det har vært skrevet en del ting der som vi ikke ønsker. Jeg vil nå ha kommunestyret med på hva vi ønsker med denne informasjonskanalen, og få klare regler. Etter episoden der noen tok opptak med mobiltelefon under møtet i barnehagen ønsker jeg å få klare retningslinjer om bruk av mobiltelefon under møter. Egentlig mente jeg å ta dette opp i det ordinære kommunestyremøtet 14. september, men da skal det behandles flere saker. Derfor valgte jeg å innkalle til dette ekstraordinære kommunestyremøtet, sier ordføreren.

– Egentlig skal slike møter varsles minst tre dager i forkant. Jeg ønsker ikke kommunale møter på fredag ettermiddag. Jeg tok kontakt med de andre gruppene i kommunestyret, og de var enige om å kjøre møtet torsdag, legger hun til.

Spesiell saksliste

Ordføreren innrømmer at det er en spesiell saksliste.

– Ja, jeg har ikke vært med på en slik saksliste før. Samtidig er det viktig at vi får klare kjøreregler for hvordan vi vil ha det, sier ordfører Lillian Rasmussen.

Møtet blir holdt i aulaen på Sørvågen skole.

– Det blir et åpent møte. Vi vet ikke om vi får til å sende levende bilder fra møtet, men jobber hardt for at vi skal få til å sende lyd direkte fra møtet, sier ordføreren.

Kommentarer til denne saken