I januar tok Buksnes menighet initiativ til en strikkedugnad der de oppfordret folk til å strikke ull-lester. De hadde inngått et samarbeid med Frelsesarmeen som driver et senter i Murmansk. De kunne fortelle om et stort behov for varme og gode lester.

Det var skrovaværingen Karstein Kristiansen, som var prosjektleder for nyetableringen i Murmansk, som ga strikkerne i Lofoten utfordringen.

I full gang

I slutten av februar kunne Kristin Lindberg i Buksnes menighet fortelle at strikkingen var i full gang.

– Vi har begynt å få inn de første lestene, og vi har satt opp en kasse ved resepsjonen på menighetshuset der lestene kan leveres inn. Responsen er stor, og vi håper at vi kan sende 100 par lester når dugnaden er over, sa Lindberg som fortalte at lestene kunne leveres inn på Menighetshuset på Leknes.

Nå nærmere det seg slutten for strikkprosjektet.

Avslutter med lestefest

På hjemmesiden til kirka i Vestvågøy så inviteres det nå til lestefest som en avslutning på strikkeprosjektet.

– Det blir lestefest på menighetshuset på Leknes tirsdag ettermiddag/kveld. Her kan de som ikke har levert sine bidrag levere lestene de har laget. Det blir en oppsummering av strikkeprosjektet, opplyser Kristin Lindberg på hjemmesiden.

Iniativtakerne opplyser at det blir sang og musikk.

– Karstein Kristiansen, prosjektleder for Frelsesarmeens etablering i Murmansk, kommer. Han vil fortelle om Frelsesarmeen sitt arbeid i Murmansk, og hvor lestegavene vil bety for dem som sliter i kula. Sanggruppa Sangglede fra Vågan kommer og det kommer også representanter fra Frelsesarmeen i Svolvær, opplyser arrangørene.

Det blir også andakt, en god kaffepause og mulighet for å gi en kollekt til Frelsesarmeens arbeid i Murmansk.

– Alle er hjertelig velkomne!