Gå til sidens hovedinnhold

Inviterer til seminar om rus- og medavhengighet

Artikkelen er over 1 år gammel

Bjørg Arntzen og Grete Haugen har tatt initiativ til et seminar på Meieriet om rus- og medavhengighet.

De siste fire årene har Bjørn Arntzen jobbet med rusavhengige, hvor familiearbeidet var en av hennes viktigste arbeidsområder. 25. november inviterer Arntzen til et seminar om rus- og medavhengighet på Meieriet på Leknes. I en pressemelding skriver hun at sist de arrangerte en slik kveld på 8373 Café på Ballstad var oppmøtet så stort at det ikke ble plass til alle. Derfor har de leid et større lokale, og håper interessen er like stor denne gangen.

- Medavhengighet er pårørendes utfordringer når deres nære blir rammet av rusavhengighet. For at de som er avhengig av rus skal få best mulig behandling og ettervern, er det viktig at deres pårørende også får hjelp og støtte. Veldig mange, langt flere enn man skulle tro, har noen i sin familie eller nære omgangskrets som er avhengig av rus. Like fullt er det å være pårørende til rusavhengige et tema du sjelden eller aldri ser beskrevet eller diskutert i det offentlige rom, skriver Arntzen i pressemeldingen.

Grete Haugen, som har mange års erfaring som behandlingsveileder på Fossumkollektivet, og Bjørg Arntzen er initiativtakere til kvelden. Haugen skal holde foredrag om familiedynamikken og rollene som oppstår når rusavhengige tar sin plass. En pårørende datter og en pårørende mor forteller sine historier og i tillegg blir det en paneldebatt bestående av pårørende, tidligere rusavhengige, fagpersonell og andre engasjerte.

Mot slutten av kvelden holdes det en dialogkafe. Her ønsker de å gi mulighet for en mer uformell dialog mellom pårørende, rusavhengige og fagfolk.

– Vi har et håp om at denne kvelden vil kunne bidra til en større åpenhet og forståelse både mellom fagpersoner, pårørende og rusavhengige. Og at det kan bidra til vilje til å skape et lokalt tilbud for de pårørende, skriver Arntzen.

Kommentarer til denne saken