Gå til sidens hovedinnhold

Inviterer til skredkveld i Svolvær: – Handler om bevisstgjøring

Artikkelen er over 1 år gammel

Tirsdag kveld inviteres det til skredkveld på Vågan bibliotek i Svolvær.

Det er Snøskredvarslingen i Norge, i samarbeid med Fri Flyt, Center for Avalance Research and Education (CARE) og DNT Fjellsport Lofoten som arrangerer skredkvelden på Vågan bibliotek.

– Snøskredvarslingen i Norge er til stede og skal fortelle om varsom, snøskredskolen og regobs. Kom og lær mer om hvordan du kan planlegge og gjennomføre tryggere skiturer i vinter, skriver arrangementet på sin facebookside.

Tirsdag formiddag hadde knappe 120 personer meldt seg på skredkvelden. Espen Nordahl i Snøskredvarslingen/NVE, sier interessen for fjellturer nærmest har eksplodert de siste årene, og at slike arrangementer er viktig for å gjøre folk bevisste på farene ved å ferdes i fjellet.

– Det er viktig å gi små dypp og påminne folk om at dette er viktig hvis man skal drive med toppturer. Mye går fort i glemmeboken. At så mange som 120 deltakere har meldt seg på er veldig bra, og viser den generelle interessen for dette temaet. På Sortland mandag var det mellom 350 og 400 mennesker til stede. Det er helt fantastisk, sier Nordahl.

I fjor omkom 13 mennesker etter å ha blitt tatt av snøskred i Norge. Det er en markant økning sammenlignet med året før, hvor kun tre omkom.

– Mye av det tallet skyldes et par ulykker hvor det var flere personer som omkom, blant annet i Tamokdalen i Troms, hvor fire personer mistet livet.

Kommentarer til denne saken