Det skriver Roger Larsen i en pressemelding fra Lofothallen.

Onsdag 4. desember kommer Oslo Gospel Choir til Lofothallen for 14. gang.

– Koret har med seg noen av Norges beste musikere, og med korister der alle som en kunne ha gjort karriere som soloartister. Det vil bli en lyd og lysproduksjon som sjelden gjester våre kanter av landet, og vi garanterer at julestemningen garantert vil være på plass etter konserten, heter det i pressmeldingen

I Nord-Norge er det kun Stormen konserthus i Bodø og Lofothallen som får besøk av gospelkoret.

– Dette er en svært stor produksjon for Lofothallen, og vi garanterer en stor musikkopplevelse.

Også søndag 15. desember blir det musikk på Leknes. Da kommer Ola Børud, Maria Solheim og Lewi Bergrud på besøk.

– De er låtskrivere, musikere og artister som har stått på scenen siden barne- og ungdomsårene. De har alle gjort seg bemerket både nasjonalt og internasjonalt, som soloartister, låtskrivere og medmusikanter, skriver Larsen.

Børud er kjent fra Stjernekamp på NRK. Solheim er fra Myre i Vesterålen, og fikk sitt gjennombrudd med låta «Lady of my life» som tenåring. Bergrud er blant annet kjent som medspiller for blant annet Kurt Nilsen.

– Med fantastiske kritikker og store mengder applaus har Blåtoner blitt en deilig, musikalsk juletradisjon som endelig kommer til Nord-Norge og til Meieriet Kultursenter som eneste sted i Nord-Norge. Nå gleder de seg over å få dele sine tolkninger av tradisjonelle julesanger, men også egne låter – i juleturneen Blåtoner.