Gå til sidens hovedinnhold

Inviterer til virtuell julegrantenning: – Vi synes det var kjipt at ungene ikke skulle få et forhold til at julegrana tennes

Julegrana i Svolvær monteres på torget neste uke. Selve tenningen skjer første søndag i advent. Den kan publikum nyte på video.

– Vi kan ikke invitere store folkemengder til å stå tett sammen og holde i hånda og gå rundt treet. Vi synes det var kjipt at ungene ikke skulle få et forhold til at julegrana tennes. Derfor har vi tatt initiativ dette. Vi gikk til næringsforeningen og sa at vi vil lage en sending hvor julegrana tennes, på dugnad, sier Jan Eivind Fredly i Aidem Media.

Send inn video!

Gjengen bak julegrantenningen representeres av Vågan kommune, Vågan næringsforening, Aidem, Aurora Borealis og Kulturhuset. Det er de tre sistnevnte som står for direktesendingen. De har samarbeidet i mange år og gjør dette nå under navnet «Live Team».

– Dette blir det første vi gjør sammen som «Live Team». Det er ikke en ny bedrift, vi har fortsatt våre tre bedrifter, men vi samarbeider under dette navnet, forklarer Fredly.

De inviterer kohorter på skolen, i barnehager og familier til å sende inn en filmsnutt som kan brukes i sendingen. Her skal man gjerne ta kreativitet og humor i bruk.

– Vi oppfordrer alle til å sende inn videoer. La stikkordene for videoene være jul og rundt og rundt, så kan alle tenke litt på hva som ligger i det, sier Fredly.

– God ide

Sendingen går neste søndag, samme dag som grana på torget tennes.

– Ideen er veldig god, sier ordfører Frank Johnsen som står for selve tenningen.

Det er ikke ønskelig at det samles en stor folkemengde på torget. Men selv om det ikke blir et arrangement på torget denne søndagen, er det likevel lov å gå rundt treet.

– Det er viktigere enn noen gang at man skaper god stemning og gjør noe som er kjekt. Derfor inviterer vi folk til å gå rundt treet etter det er satt opp og i dagene fram mot jul, så lenge det er innenfor kohorten, sier Fredly.

Kommentarer til denne saken