I skjæringa langs E10 i Skreda på Vestvågøy dannes det endel is i løpet av vinteren. Da veien ble lagt om i området, ble grøftene utformet slik at stein og is som faller ned havner i grøfta og ikke i veibanen.

- Men det funker ikke når grøfta er full av snø, konstaterer drosjesjåfør Frank Yttergård.

Fredag morgen kom det is deisende ned foran bilen hans idet han kjørte forbi stedet som ligger vis av vis rasteplassen som tilhører Nasjonal turistvei.

-Flaks

- Det var flaks at det ikke skjedde da det kom motgående trafikk. Da ville det vært vanskelig å få øye på isen på grunn av lysene jeg ville hatt i mot, og jeg hadde ikke hatt mulighet til å svinge unna. Det kunne ha oppstått en farlig situasjon, selv om mengden is ikke var så stor denne gangen, sier Yttergård til Lofotposten.

Han varslet veitrafikksentralen på telefonnummer 175 i håp om at entreprenør ville fjerne den resterende isen.

- Det er unødvendig at isen blir hengende der når man vet om problemet, mener Yttergård som her om dagen observerte ei gruppe turister som stilte seg rett under isformasjonene for å fotografere.

Har vurdert

Hos veitrafikksentralen til Statens vegvesen får Lofotposten opplyst at entreprenør tilfeldigvis var i området før meldinga om isen kom.

- Det er vurdert slik at man ikke tror det vil komme mer ned på veien nå, men man følger med på dette stedet, opplyser operatøren ved veitrafikksentralen.

I 2016 ble fjellsida rensket av AST Entreprenør AS samtidig som at steinblokker ble sikra med bolter.