Gå til sidens hovedinnhold

Isabell starter kronerulling til de etterlattes familier

Artikkelen er over 2 år gammel

Torsdag ble de to døde etter bilulykka på Svolvær fergeleie begravet. Samtidig ble det kjent at Isabell Amundsen Hægdahl setter i gang innsamling av penger til familiene.

To våganværinger døde av skadene de fikk etter ei ulykke på fergeleiet lørdag da bilen de satt i havnet i sjøen. Hendelsen har ikke bare berørt de to familiene og miljøet rundt dem, men lokalsamfunnet i Kabelvåg og Svolvær. For Isabell Amundsen Hægdahl ble ønsket om å hjelpe så stort at hun har satt igang pengeinnsamling.

- Jeg håper og ønsker vi sammen kan slå ring rundt disse menneskene i en forferdelig situasjon og gi en hjelpende hånd. Jeg håper å samle inn så mye penger som mulig, men vi har satt en sum på 40.000 kroner for å ha et mål, sier Amundsen Hægdahl.

Hun har opprettet ei innsamling på nettstedet Spleis.

Kamal Sidi ved Al Hidaya kultursenter er kontaktperson inn mot familiene og Amundsen Hægdahl lover giverne full åpenhet om kvitteringene slik at det ikke skal være tvil om at pengene hun samler inn skal gå til formålet.

- Da jeg så at ingen andre hadde lagd en spleis så bare måtte jeg. Det er en forferdelig tragedie som har skjedd og jeg føler med familiene, sier Hægdahl, som kjente den omkomne mannen som far til barn i barnehagen hun jobbet i.

- Man så kjærligheten han hadde for barna sine veldig godt, så denne innsamlinga er et momentant ønske om å hjelpe til på en eller annen måte, sier hun.

>>> Spleisen finner du her <<<

- En fin måte å støtte familiene på

Kamal Sidi er svært glad for initiativet om å samle inn penger til familiene.

- De har det tøft. Å samle inn penger til dem er en fin måte å støtte dem på og vise at man bryr seg, sier Sidi, som sier hjelpen familiene allerede har fått fra kommunen er formidabel.

- Alle rundt oss er behjelpelige og spør oss hva de kan bidra med. Jeg føler at det er ikke bare de to familiene som er i sorg, men hele lokalsamfunnet. Pengeinnsamlinga vil være med på å hjelpe familiene videre, sier Sidi.

Les også: Rektor ved Aust-Lofoten: - Hele skolesamfunnet er sterkt berørt av det som har skjedd

- Et omsorgsfullt lokalsamfunn

Også leder av kriseteamet i Vågan, Jan Håkon Juul, hilser tiltaket velkomment:

- Penger kan ikke erstatte dem som er borte, men det kan hjelpe i en livssituasjon som er blitt veldig vanskelig for famiilene. At innsamlinga gjøres i samarbeid med kultursenteret som følger familiene tett, er fornuftig.

Hva sier dette om lokalsamfunnet vårt?

- At vi har et inkluderende og omsorgsfullt lokalsamfunn som forstår omfanget av det som har skjedd. Jeg kommer fra minnestunden på videregående skole nå, og jeg synes det er fantastisk godt å se hvor flinke folk er til å ta vare på hverandre, sier Juul.

Les også: Siri Bjercke roser Vågan i etterkant av dødsulykka: – En god kommune å bo i når noe skjer

Kommentarer til denne saken