Gå til sidens hovedinnhold

Slik kan du berge din fuktige iPhone

Artikkelen er over 5 år gammel

Men det kan ta tre dager før du kan bruke den igjen.

Hvor mange mobiltelefoner ødelegger du i løpet av året? Enkelte er notoriske mobilknusere, mens andre har en tendens til å miste telefonen enten i toalettet eller i vaskebøtta.

iPhones siste modeller har vist seg å være noe mer resistente mot vann. Flere viktige komponenter inne i telefonen er beskyttet med en ekstra forsegling. Men skulle uhellet være ute, er det greit å vite at det finnes billige løsninger som kan berge telefonen din.

En av de mer velbrukte metodene er å bruke ris. Matproduktet trekker som kjent til seg vann, og dersom telefonen din ikke har ligget for lenge i det våte element, kan dette berge den. Dog kan det ta opptil tre dager før du kan ta den i bruk igjen.

Men nå har et amerikansk selskap utviklet en ny teknologi som suger vannet ut av telefonene. Selskapet heter TekDry, og teknologien baserer seg på vakuumering av telefonen, ifølge nettstedet Business Insider.

Prosessen foregår inne i en egenbygget vakuummaskin. Foreløpig er tjenesten tilgjengelig kun i USA, men som alt annet, kan også dette forventes å komme til Europa. (ANB)

Kommentarer til denne saken