Gå til sidens hovedinnhold

Opptrapping av 4G-dekning i Lofoten

Artikkelen er over 5 år gammel

Reine, Stamsund og flere områder i Vågan vil få 4G-dekning i løpet av våren.

Telenor fortsetter å oppgradere mobildekningen i Lofoten. I løpet av de neste tre månedene vil mobilstasjonene Nordåsen, Kabelvåg, Skrovfjell, Amfi Vågan, Sandslett og  Lyngværstranda i Vågan kommune, Reine i Moskenes og Stamsund i Vestvågøy bli oppgradert til 4G.

Disie oppgraderingene gir 4G dekning på følgend steder:

Mobilstasjonen Nordåsen vil gi 4G-dekning på E10 Kabelvåg til Rørvikskartunnellen, Ørsvåg, Ørsnes og Hopen.
Stasjonen Kabelvåg vil dekke Kabelvåg sentrum, østre og vestre deler av Kabelvåg og Nyvågar. I tillegg dekker den E10 fra Kabelvåg til Torvhaugen og E10 mellom Kabelvåg og Finnvika.

Mobilstasjonen Skrovfjell vil dekke Skrova tettsted, deler av Svolvær og Svolvær lufthamn og delvis E-10 fra Svolvær til Vestpollen/Sildpollen. Videre vil den gi god dekning oppover Austnesfjorden, sjødekning over Vestfjorden og ferjestrekningen Skutvik - Svolvær.

Amfi Vågan mobilstasjon vil gi 4G-dekning i Håkon Kyllingmarks gate, Rich Withs gate, Storgata, Valgata, Svolværveien, Nemakveien, Sindelsens vei og Storøyveien. I tillegg vil senderen gi innendørsdekning på Amfi Svolvær.

Mobilstasjonen Sandslett vil dekke Laukvik Lofoten, Laukvika, Gjersvoll, Straumnes, Matmora, Vafnfjorden og Midnattsolveien, og stasjonen Lyngværstranda vil gi 4G-dekning på Kleppstad, ytre del av Olderfjorden og E10 fra Lyngvær til Sundklakk.

I Moskenes vil mobilstasjonen Reine dekke Reine og Kjerkfjorden, Forsfjorden, Bunesfjorden, Kobbsteinen og området rundt.

På Vestvågøy vil mobilstasjonen Stamsund dekke deler av Stamsund tettsted, alpinbakken ved Helle, samt riksvei 815 nord for Stamsund. I tillegg vil den gi 4G-dekning på havområdene og hurtigruteleia sør for Stamsund, samt deler av boligområdene mellom Stamsund og Helle.

I pressemeldingen opplyser Telenor videre at for å sikre at nordmenn skal kunne surfe med mobilen overalt i Norge der Telenor har dekning gjør de radikalt løft. Det innebærer en omfattende utbygging og oppdatering av fjerde generasjons mobilnett (4G) i Norge.

– Dagens raske utvikling med smarttelefoner og nettbrett stiller økte krav til mobilnettet, og med 4G tar vi et viktig steg mot økt kapasitet, høyere hastigheter og bedre surfeopplevelser. Både i byene og i distriktene opplever våre kunder dette store dekningsløftet, og kundene våre skal alltid være sikre på at de har den beste mobilopplevelsen på data og tale der de bor, jobber og ferierer, sier dekningsdirektør Bjørn Amundsen i pressemeldingen.

– Vi bygger ut mobilnettet raskere enn vi tidligere har estimert. I løpet av første kvartal 2018 vil 99,8 prosent av befolkningen ha 4G-dekning fra Telenor, avslutter dekningsdirektøren.

Kommentarer til denne saken