Kristina Mathisen og Aleksander Fremnes var på lavvotur i Falkfjorden på søndag sammen med hunden Jako på åtte måneder. Mandag morgen hadde Jako kommet seg ut av lavvoen, og eierne startet umiddelbart en leteaksjon etter valpen.

Fredag formiddag er han fremdeles ikke funnet, til tross for iherdig leting av både eierne og frivillige. Drone og helikopter har også blitt benyttet i leteaksjonen.

– Vi gir oss ikke enda. Så lenge vi har håp om å finne han, fortsetter vi å lete, sier Mathisen.

Fremnes sin svigerbror har startet en innsamlingsaksjon, i håp om at hjelpemidler vil gjøre det lettere å finne Jako. Mathisen forteller at de foreløpig har fått inn rett i underkant av 16.000 kroner fra 50 forskjellige bidragsytere.

– Vi er så takknemlig, både overfor dem som bidrar i innsamlinga, men også de som gir fine ord, er med og leter, de som deler i sosiale medier og de som kommer med mat til oss. Vi er rett og slett overveldet over engasjementet, sier Mathisen.

Hun forklarer at kun helikopterturen kostet 20.000 kroner, og at alle bidrag kommer godt med. De har også sett på muligheter for å få tak ettersøkshunder – foreløpig uten hell.

– De som er ordentlig trent, bor sør i landet. Så langt har vi ikke lyktes, men vi er fremdeles på utkikk. Da kommer hjelpen godt med, sier Mathisen.

Lofotposten skrev om Jako tirsdag denne uka, og eierne oppfordret folk som kunne ha tips til å ta kontakt med dem på telefon 46897336. Det gjør de fremdeles.

– Vi tenker at han kanskje er redd og sky. Ei annen oppfordring er at folk ser under hytter og i sjåer. Kanskje han har gjemt seg, forteller Mathisen.