Nå har svenskene fått nok av norske jegere - vedtar nye regler

VANSKELIGERE: De nye reglene i Sverige vil utvilsomt medføre at mange norske jegere ikke kan prøve jaktlykken hos "søta bror". Arkivfoto: Ragnar Bøifot.

VANSKELIGERE: De nye reglene i Sverige vil utvilsomt medføre at mange norske jegere ikke kan prøve jaktlykken hos "søta bror". Arkivfoto: Ragnar Bøifot.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Det kan bli langt vanskeligere å være norsk jeger i Sverige til neste år.

DEL

Den svenske regjeringen har fastslått nye regler for den såkalte fjelljakten. Det skriver Fremover.

Dette for å minske trykket fra utenlandske jegere.

Jegere med tilknytning til Sverige, eller de som er bosatte i Sverige skal ha førsterett til jakten.

Dette melder det svenske nyhetsbyrået Tidningarnas Telegrambyrå (TT).

Fikk nok av utlendinger

De nye reglene gjelder for småviltjakt på den svenske statens mark ovenfor dyrket mark og i reinebeiteområder. Reglene trer i kraft til neste år, 2017, i følge den endrede forskriften fra regjeringen i nabolandet.

Slik jakten i Sverige forater seg i dag har utenlandske jegere den samme retten til småviltjakt som svensker. Mange norske og italienske jegere har benyttet seg av de gamle reglene som har gjeldt siden 2007.

Länsstyrelserna (Fylkesstyrene), som er ansvarlig for utleie av jaktrettigheter, får gjennom de nye reglene flere muligheter til å takle trykket.

Dette må til

Det blir riktig nok ingen krav om bosted i Sverige når de nye jaktreglene iverksettes.

Det kan være tilstrekkelig at en person eier en eiendom, driver en bedrift eller jobber i Sverige for at jegeren vil være i stand til å få jaktrettigheter.

Artikkeltags