Klare for innrykk av rundt 100 utenbys trimglade damer - og tre lokale

Jenter i juni er klar til nytt storinnrykk av trimglade damer. Siv Arntsen, Linda Vibakk, Rita Iren Nordheim og Tove Westgaard.

Jenter i juni er klar til nytt storinnrykk av trimglade damer. Siv Arntsen, Linda Vibakk, Rita Iren Nordheim og Tove Westgaard. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Jenter i juni for åtte år siden hadde nesten bare lokale deltakere. Nå er det nå nesten bare utenbys damer.

DEL

Jenter i junis arrangementskomité er klare for det åttende Jenter i juni i rekken. I år med nesten bare tilreisende jenter og damer. Dette til forskjell fra første år, hvor det nesten utelukkende var lokale deltakere.

- Vi har rundt 100 påmeldte. I år blir det foredrag og trening med Yngvar Andersen og Liv Toftenes. Andersen har vært med to ganger tidligere, forteller Rita Iren Nordheim.

Fire treninger og tre fjellturer

Tradisjonen tro arrangeres Jenter i juni andre helga i juni. Det skjer også i år. Det vil si, arrangementet starter med miljøturen plogging, det vil si jogging med mening, på torsdag.

- I disse miljøtider blir det torsdag ettermiddag plogging. Treningen ledes av Yngvar Andersen, og på denne treningen inviteres alle jenter og damer til å være med gratis, sier Nordheim.

Alt i alt blir det fire treninger, tre fjellturer, ett foredrag - og en felles festmiddag. Mens hovedaktivitetene blir i sentrum av Leknes, og arrangementskontoret på Meieriet kultursenter - må festmiddagen lørdag flyttes til et større lokale enn Meieriet.

Damene ser fram til dette åttende arrangementet.

Les også: Rekordmange jenter vil til Leknes i juni

Berømmer grendelaget

- Vi synes det er veldig artig at folk ønsker å komme på jentetur hit til Lofoten. Mange kommer i grupper, men de som kommer alene blir aldri alene, sier Siv Arntsen.

Tradisjonen tro blir det også en tur til Uttakleiv, og de som vil får guiding til Mannen. Damene berømmer i den anledning grendelaget på Uttakleiv for å legge godt til rette.

- De har laget hjerte, sådd mer gress og satt opp nye do. Vi har to år tidligere donert midler til dem som takk for innsatsen, sier Nordheim.

Les mer: Junijenter med hjerte for ei spesiell bygd

Artikkeltags