Rekordmange jenter vil til Leknes i juni

REKORD: Tove Westgaard, Rita Iren Nordheim og Siv Arntsen utgjør sammen med Linda Vikbakk arrangementskomiteen.

REKORD: Tove Westgaard, Rita Iren Nordheim og Siv Arntsen utgjør sammen med Linda Vikbakk arrangementskomiteen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

I år er det åttende gang Jenter i Juni arrangeres på Leknes. Arrangørene kan fortelle om at rekordmange jenter vil til Leknes i juni.

DEL

Jenter i juni er et årlig arrangement som retter seg mot kvinner i alle aldre den andre helga i juni. Hensikten er å utnytte naturen i Lofoten til økt livskvalitet gjennom glede og nettverksbygging blant kvinner.

Tre dager

Årets arrangement starter torsdag 7. juni og avslutter den 10. juni. I år blir arrangementet mer synlig i sentrum.

– I fjor hadde vi bare to dager, men det ble litt lite. Også i år kommer Yngvar Andersen for å holde foredrag og treninger. Han har med samboer Liv Toftenes som også vil bidra med holde treninger, og være med på foredraget. Vi starter torsdag med registrering på Meieriet som blir basen under arrangementet. Torsdag blir det trening i sentrum før det blir fjelltur. Fredag blir det foredrag, trening i sentrum med Yngvar før vi drar på midnattssol tur. Lørdag blir det yogainspirert morgentrening, og formiddagstrening i sentrum. På ettermiddagen blir det fjelltur før vi avslutter med fjelltur. Vi er fornøyd med programmet, og gleder oss, sier Rita Iren Nordheim, Siv Arntzen og Tove Westgaard som sammen med Linda Vibakk er med i komiteen.

– Det er ingen press på hvor mye du må være med på. Alle er med på det de har lyst til, legger de inn.

Rekordmange

I fjor deltok rundt 60 jenter, men i år blir det adskillig flere.

– Vi har passert 80 påmeldte og det er ny rekord. Det er i all hovedsak tilreisende jenter i alle aldre som har meldt seg på. Vi håper at flere lokale ser nytten av å være med på Jenter i juni. For to år siden var i tvil om vi skulle fortsette. Heldigvis gjorde vi det, og vi synes det er kjempeartig at så mange har meldt seg på så tidlig. Det er fortsatt mulig å melde seg på. sier junijentene.

Det er påmeldte også fra utlandet.

– Jeg har en tante på 79 år fra Sør-Sverige som kommer. Hun tar med seg datteren og barnebarnet så det blir tre generasjoner som tar den lange turen. Ellers kommer deltakerne fra hele landet, sier Tove Westgaard.

En måned før arrangementet mener jentene de har god kontroll.

– Vi føler vi er i god rute. Vi har en overraskelse som vi vil offentliggjøre når det nærmer seg, sier de tre hemmelighetsfullt.

Torsdag morgen klokken halv åtte hadde de spreke jentene morgentrening utenfor Lofotsenteret i forbindelse med arrangementet frokostshopping.


Artikkeltags