Jonny Finstad trekker seg som stortingskandidat på grunn av sykdom

Foto:

DEL

Stortingsrepresentant Jonny Finstad (H) fra Vestvågøy meldte tirsdag på sin facebookside at han trekker seg som kandidat for Nordland Høyre til neste års valg.

- Beslutningen har sin bakgrunn i at jeg de seneste ukene er blitt utredet for neseplager og at jeg i går fikk beskjed om at jeg har en ondartet oppfylling/svulst i neseregionen. Heldigvis har jeg også fått beskjed at dette er av en snill type som nå skal behandles og opereres,og at de skal få meg frisk, skriver Finstad og utdyper med motivasjonen ikke lenger er sterk nok til å være kandidat til stortingsvalget.

I august i fjor fortalte Finstad media om at hans kone Ann-Monica var under behandling for brystkreft. Han var da åpen om at det var vanskelig å balansere behovet for å være til stedet for familien og ansvaret som stortingspolitiker.

I mai var imidlertid Finstad klar på at han ville stille seg til disposisjon som stortingskandidat for å fullføre arbeidet han hadde startet på. Finstad har plass i transport- og kommunikasjonskomiteen på Stortinget, og han listet opp flyplassprosjektene i Nordland og veiprosjektene på E10 og E6 i fylket som saker han brenner ekstra for.


Les også: Ordfører Finstad i dramatisk trafikkulykke: Gror sakte sammen igjen

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken