– Jeg var litt nervøs, men det kom seg utover kampen, forteller 17-åringen, som sammen med Lofotpostens Sander Lied Edvardsen utgjorde kampens kommentatorduo.

– Det var jo en spennende kamp – en ordentlig målfest med mange sjanser. Så det var mye å kommentere underveis. I tillegg følte jeg at jeg og Sander hadde et godt samspill. Det var derfor en veldig artig opplevelse.

Hvordan forberedte du deg før ditt første kommentatoroppdrag?

– Jeg fant fram spillelistene for begge lagene, relevante tabeller og statistikk, og skrev disse ut. Deretter pugget jeg.

Passende mulighet

Kvarsvik har vært interessert i fotball hele livet. I likhet med mange andre har Svolværingen engelsk fotball som øverst på interesselisten.

– Manchester United er mitt favorittlag, og jeg skal innrømme at jeg ikke klarer å la være å triumfere hvis de vinner en kamp, sier han med et smil.

17-åringen drømmer om å en gang få se Manchester United slå erkerivalen Liverpool på hjemmebane.

– Jeg synes også det er veldig artig å følge med på FK Lofoten, medgir han.

Kvarsvik gleder seg derfor til å kommentere flere kamper for Lofotposten.

– Jeg liker å snakke og det var derfor midt i blinken å få en slik forespørsel. Jeg vurderer også å studere sportsjournalistikk etter videregående, så det passer veldig godt å få denne muligheten nå.

– Et talent!

Fornøyd er også sjefredaktør i Lofotposten, Jan Eivind Fredly.

– Vi utvider stadig tjenestetilbudet. Det gjør at vi trenger ulike folk til ulike oppgaver. Alle som hørte Jørgen kommentere sin første kamp, skjønner hvorfor han har fått muligheten i kommentatorbua, sier han.

– Jørgen er engasjert, godt forberedt, og takket være sin gode spilleforståelse, ser han situasjonene tidlig og tar seerne med på både scoringer, sjanser og hendelser. Vi har funnet et talent!