– Vi er veldig, veldig fornøyde. Forhåndssalget var litt labert, så det at vi endte med 450 besøkende synes vi er veldig stas, forteller markedsansvarlig Linda Martinsen.

– Egentlig hadde vi kun tenkt å arrangere festival lørdagen, men så plutselig var det mange som booket to overnattinger i området. Så da heiv vi oss rundt og fikk arrangert en pubkveld på fredagen også.

Mange frivillige

Koronapandemien har de siste årene satt en stopper også for Årsteinøya. Årets festival beskrives derfor som en test.

– Vi satset ikke veldig stort i år, men stort nok til å få en ny start. Vi hadde jo nesten glemt hvordan det er å arrangere en festival, og måtte derfor supplere med flere frivillige underveis, sier Martinsen.

Å få folk til å stille opp på kort varsel, var imidlertid ikke et problem.

– Vi endte opp med å ha rundt 60 frivillige – fra små barn til voksne godt over 80 år gamle. At så mange ønsker å jobbe for festivalen, setter vi veldig pris på.

Variert program

På årets program sto både pubkveld med Ove Schei, sirkusforestilling, leker og aktiviteter for barn, samt konserter med Birri, Kalandra, Trang Fødsel og Tooraloo.

– Programmet var veldig variert og skapte god stemning. Kalandra var helt magisk og festen etterpå ble også bra, sier Martinsen.

– Festivalområdet ligger jo fantastisk til midt i havgapet, og mulighetene for både camping og fortøyning av båter er mange. Kokken Arnt-Børge bød på deilig mat fra grill og pizzaovn. Når vi i tillegg fikk oppleve sol og knallvær, i tillegg til flinke artister, var det bare fornøyde fjes å se, legger hun til.

– De fleste av publikummerne har også vært her ved tidligere festivaler. I tillegg dukket det opp en og annen turist.

Takknemlig

Festivalledelsen er allerede i gang med å planlegge neste års utgave av Årsteinøya.

– Vi har nå vært i dialog med arrangørene av Kubafestivalen i Svolvær. Neste år vil vi nemlig unngå å planlegge festival samme helgen som denne går av stabelen – rett og slett fordi vi appellerer til det samme publikumet, påpeker Martinsen.

– Neste år skal festivalen etter planen bli enda større og vi jobber videre med å finne løsninger på noen av de utfordringen vi opplevde under årets festival, blant annet når det kommer til logistikk.

Martinsen ønsker avslutningsvis å takke alle som sørget for at årets Årsteinøya ble en god opplevelse for alle involverte.

– Jeg vet ikke hva vi skulle gjort uten familien Jacobsen! De har stått på og blant annet sørget for utrolig god, hjemmelaget frokost. I tillegg må vi selvsagt takke artister, frivillige og publikum – samt våre sponsorer. Uten alle disse gode kreftene hadde det aldri blitt noen festival.