Gå til sidens hovedinnhold

Giverglede hos barna: – Det er viktig at man deler

Artikkelen er over 2 år gammel

Osanstua barnehage overrakte onsdag mellom 30 og 40 gaver til Aksjon Juleglede.

I barnehagen har de snakket mye om å dele denne uka.

– Det er viktig at man deler. Vi har pakket inn gaver til de som ikke får, men vi kan ikke si hva som er inni, sier Kaia (5) og smiler stort.

Hun og de andre i Osanstua barnehage sang og ga bort gaver til Aksjon Juleglede på onsdag. Både barn og voksne har bidratt med gaver.

Se bilder nederst

Giverglede

Aksjon Juleglede er et samarbeid mellom Svolvær Sanitetsforening, Kirken i Vågan, Vågan kommune ved familieenheten og Våganavisa. Formålet er å spre juleglede og gi til noen som ikke har så mye.

– Det er viktig at ungene skjønner hvem vi gir gavene til. Vi snakker om at ikke alle kan ha alt. Håpet er at ungene skal få glede av å gi bort, forteller Beate H. Johansen, daglig leder i Osanstua barnehage.

I barnehagen er de fra forskjellige land og har forskjellige tradisjoner og kulturer.

– Vi vil vise fram vår tradisjon med jul. I tillegg har vi en ide om at jul skal være noe fantastisk for alle. I jula bryr vi oss litt ekstra om andre. Det er en god mulighet for å bli påminnet at man kan gi noen en oppmerksomhet, sier Johansen.

Overbegeistra barn

Greta A. Kreÿ fra aksjonen mottok onsdag gavene fra barna i Osanstua.

– Ungene blir jo overbegeistret over å få gi bort gaver. De vet at det er trist om de ikke hadde fått selv, sier hun.

Aksjon Juleglede pakker denne uka inn julegaver i Arkaden i Svolvær.

– Vi tar imot både ferdig innpakka og upakka gaver. Det viktigste for dem som får en gave, er at de får noe. Det betyr ikke så mye hva det er, sier Kreÿ.

Kommentarer til denne saken