Gå til sidens hovedinnhold

Tradisjonsrik julelunsj på «Industrien»

Artikkelen er over 5 år gammel

Før de første gjestene slapp til under julelunsjene, passet Amina og Harifeh på å pynte såvel Baard som juletreet.

Vi er på Lofoten Industri, eller LIAS, hvor avdelingsleder Baard Nordby tradisjonen tro innbyr såvel enkeltpersoner som bedriftsansatte til daglig bespisning fra medio november til siste fredag før jul. Og utenom å tilberede rettene på kjøkkenet, påtok Amina Manbri og Harifeh Rezai Mrizad seg jobben med å pynte juletreet – der de også hengte et par rødfargete kuler på Baard.

Andre regler

– I Iran har vi ikke jul før 20. mars, men jeg synes det nå i mørketida er koselig at vi her i Norge lyser opp omgivelsene med mye lys, sier Amina.

Mens hun liker svinekoteletter og det meste av annet kjøtt, er Harifeh fra Afghanistan mer tilbakeholden når det gjelder hva hun selv setter til livs. Men begge setter pris på å tilberede juletallerkenen med ribbe, pølser og det lille ekstra man putter på menyen i tillegg til røkt laks, egg, brødmat og alskens annet til advent- og julemat.

 

Gjester

– Jeg skal si deg en ting, bedyrer Trygve Iversen, som sammen med Ørjan Magnussen, Steffen Benjaminsen og Roger Johansen inntar LIAS-lunsjen som en avveksling fra ernæringskurset de akkurat nå går annet sted i byen:

– Hjemme hos oss har vi ikke tradisjon for ribbe. Der er det alltid pinnekjøttet som er julefavoritten.

– Samme her, sier  Ørjan som er glad for at Baard Nordby lar gjestene få så mange påfyll de ønsker.

 

– Likevel eter vi og ser på klokka. Det er jo mye vi skal gjøre. For vår entreprenørbedrift er det mange tanker rundt det regnskapsmessige, sier Ørjan Magnussen.

Hele kvartetten er opptatt av at julematen skal smake frem til høytiden er unnagjort.

– De fleste av oss lever vel ekstra godt disse ukene. Normalt har vi på B&E-Senteret i Kabelvåg for vane å ha ei juleavslutning her, sier Roger Johansen.

Og Steffen Benjaminsen legger til:

– Juleakevitten får vente, og jeg er ikke redd for at det blir for mye julemat før jul, sier han.

Kommentarer til denne saken