Martin (3) storkoste seg på hesteryggen: – Det er ikke skummelt

PÅ HESTERYGGEN: Liten mann og stor hest. Martin(3) syntes ikke det var skummelt å ri på den store hesten.

PÅ HESTERYGGEN: Liten mann og stor hest. Martin(3) syntes ikke det var skummelt å ri på den store hesten. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Søndag var det svært folksomt da det ble arrangert Adventskos i stallen på Lofoten Hest og Helse. Det var mange aktiviteter, men det mest populære var uten tvil hesteriding.

DEL

Det er Lions Club Lofoten, Vestvågøy Frivillighetssentral, Lofoten Hest og Helse og Lofoten friluftsråd som står bak arrangementet Adventskos i Stallen som i år ble arrangert for andre året. I fjor kom det mye folk til stallen på Hol, og arrangementet var minst like populært i år. Alt av tilgjengelige parkeringsplasser var fylt opp, og det så ut som både store og små koste seg.

Fuglekasse

Hesteridning, stell av hest, grilling, fuglekassesnekring og nissebesøk var noen av aktivitetene store og små kunne kose seg med. Med unntak av runderidningen og fuglekassesnekringen var alt gratis.

Martine fra Leknes lagde sin egen fuglekasse med god hjelp av Nils Jarle fra Lions.

– Den ble ganske fin, sier Martine og viser fram fuglekassen.

– Han (Nils Jarle, red anm.) tøyset mye, og dette var artig, sier Martine mens hun ser bort på Nils Jarle.

Litt lenger bort i gangen var det lang kø, og det var for å få ri på hest.

En av dem som hadde stått lenge i kø var tre år gamle Martin Hansen fra Leknes, og han var tydelig fornøyd da han endelig kom seg på hesteryggen.

– Det er artig, sier treåringen og bryter ut i et stort smil. Han rister på hodet når vi spør om det ikke er skummelt, og med tunga rett i munnen begynner rideturen.

Skryt til arrangementet

Pappa Anders forteller at Martin syntes køen var lang.

– Det ble lenge å vente, men han var veldig tålmodig. Dette skulle han gjøre, og det ser ut som har trivdes, sier Anders som skryter av arrangementet.

-Det er så flott at noen vil lage en sånn type arrangement. Det er en rolig og avslappet atmosfære, og vi har storkost oss i dag, sier Anders mens han ser på at Martin rir rundt i den store hallen.

Nissen kom på besøk og nissebesøk er aldri feil. Ute hadde Peter Ankersen fra Lofoten Friluftsråd rigget opp en lavvo der det ble holdt sangstund. Utenfor var det grill der ungene kunne lage sitt eget pinnebrød eller grille en fiskekake.

– Tilbakemeldingene er svært gode, og folk er fornøyde, sier Arne Christoffersen fra Lions.

– Det er er nok mer folk her i år enn i fjor. Vi kan å fastslå at dette blir en tradisjon, sier Aud Karin Larsen fra Vestvågøy Frivillighetsråd.


Artikkeltags