Gå til sidens hovedinnhold

Ga bort julemat: – Nå er det mange som blir glade og mette

Artikkelen er over 3 år gammel

Torsdag troppet leder i Vestvågøy Høyre, Thomas Elvebakk, opp på Dagsenteret for psykiskes helse på Leknes med flere pakker fulle av julemat.

Sist helg arrangerte Vestvågøy Høyre julebord og som på de fleste andre julebord ble det mat nok.
– Jeg vet ikke om det var Lofoten Turistsenter på Alstad som var rause på porsjonene eller om vi var småspiste. Jeg tror nok sannheten er at det var rause porsjoner for det ble masse mat igjen, sier Thomas Elvebakk med et lurt smil.

Ba om innspill

Maten ble satt på kjølelager og Elvebakk lurte på hva de skulle gjøre med all maten.
– Vi tenkte først på å fryse den ned, men de fleste har vel erfart hva som skjer med mat som blir liggende lenge i fryseren, sier Elvebakk som fikk et innspill på om de kanskje kunne gi maten til noen som ikke har råd til så mye god mat i jula.
– Jeg la ut en forespørsel på Facebook om det var noen som hadde gode innspill på hvem som fortjente julematen. Jeg fikk flere innspill på Dagsenteret til Psykisk helse og her er vi, sier Elvebakk mens han begynner å bære mat inn på kjøkkenet.

Han får hjelp av ildsjel Bjørn Johansen og ansatt Marianne Thallaug Wedseth.
– Dette er bare helt fantastisk, sier de to.

Glade og mette

Når alt er kommet tar Bjørn, som er kokk, et overblikk.
– Her er masse mat. Det er mat til 25–30 personer og det er mat av god kvalitet. Se på det pinnekjøttet og ribba. Det er perfekt. Nå blir det mange som både blir glade og mette, slår Johansen fast.

Han sier at selv om maten har stått på kjøl ett par dager så gjør det ingen ting.
– Så lenge det har stått kaldt så er det ingen problem. Nå skal vi porsjonere det ut slik at flest mulig får glede av, sier Johansen som re full av takknemlighet.
– Vi har stadig henvendelser fra folk som ikke har råd til noe ekstra og jeg gleder meg til å si at vi har god julemat de kan få. Tusen takk, sier Johansen til Elvebakk.

Bjørn Johansen sier de får god støtte fra næringslivet på Vestvågøy.
– De er veldig flink til å støtte oss med både mat og premier. De vet at det går til folk i lokalsamfunnet som av ulike grunner ikke har så mye å rutte med. Vi er takknemlige og vil ønske alle ei god jul, slår han fast.

Kommentarer til denne saken