Fra reiseleder til pølseselger

GAVEPAKKER: -Disse gavepakkene har vi solgt mye av og er gått tom for mange varianter, sier Øystein Winje Arntzen. Foto: Kai Nikolaisen

GAVEPAKKER: -Disse gavepakkene har vi solgt mye av og er gått tom for mange varianter, sier Øystein Winje Arntzen. Foto: Kai Nikolaisen

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

I to år har Øystein Winje Arntzen vært reiseleder i Syden. I desember har han solgt spekemat i Lofotsenteret og han røper at det er nok mange som har fått spekemat i julegave.

DEL

I hele desember har Øystein Winje Arntzen fra Steine stått og solgt spekemat i første etasje på Lofotsenteret på Leknes.
–Jeg er ansatt hos Snacks Nord AS og har hatt ansvaret for utsalget her på Lofotsenteret. Jeg har ha to til med meg på standen, sier Øystein når Lofotposten treffer han lillejulaften.

Smoking på jobb

Han er ulastelig antrukket i smoking.
–Det er siste dagen her i dag og da må det være litt stas, slår han fast.
Han står bak et stort, langt bord som er fylt med spekemat.
Pølseselgeren er fornøyd med salget.
–Det var litt tregt de første dagene, men så tok det virkelig av. Jeg har ikke helt oversikten over hvor mange pølser vi har solgt, men det er ikke få. Den torsdagen det var nattåpent var det virkelig trøkk, forteller Øystein.
Han byr på en rekke ulike typer spekemat.
–De første dagene solgte vi mest enkeltpølser, men nærmer jul så gikk det mest i gavepakninger. Det er nok ikke få av våre produkter som ligger under juletreet, sier pølseselgeren.
–De siste dagene var det mange som var litt panikkpreget når de kom til oss. Spekemat var en populær «panikkgave», legger han til.

Reiseleder

Øystein er ingen dreven pølseselger.
–Dette er første gang jeg selger spekepølser. I to år har jeg jobbet som reiseleder for Ving på ulike plasser i Syden. Nå var jeg midt imellom to jobber og da takket jeg ja til denne jobben. Jeg liker å prate med folk og jeg har truffet masse hyggelig folk. Alt i alt så er jeg veldig fornøyd med denne jobben og ikke minst salget, avslutter pølseselger Øystein Winje Arntzen i Snacks Nord AS.

LES OGSÅ: Levert julefisk i 33 år

Artikkeltags