Det sier leder for Vågan Senterparti, Julie Brattli Steinvik, som tar sikte på å starte i sin nye jobb før jul. Stortingskandidaten tiltrer som daglig leder og fylkessekretær etter at oppsigelsestid i de nåværende jobbene, som menighetspedagog og i Nord begravelsesbyrå er avklart.

Selv om Senterpartiet (Sp) har sitt fylkeskontor i Bodø er det ikke snakk om å flytte fra Kabelvåg og over fjorden.

– Det blir ei delt løsning der jeg skal prøve tilværelsen som pendler, der jeg noen dager i uken er i Bodø og resten på hjemmekontor. Så det blir spennende å få Vestfjorden som pendlervei, sier Brattli Steinvik.

Hun gleder seg veldig til å kunne jobbe med politikk på heltid i en jobb som byr på varierte oppgaver. Fra administrerende oppgaver, planlegging, strukturering, økonomi, jobb opp mot fylkestinget, sekretær og rådgiver for stortingsrepresentanter ved behov.

– Jeg får nok å gjøre, men den varierte hverdagen er det som gjør det spennende, humrer hun, og fortsetter:

– Stillstand er jeg ikke veldig glad i. Jeg liker at det er masse forskjellig som foregår og at man lærer nye ting. Dette blir en unik mulighet til å lære seg nye ting. Skal man kommunisere må man ha kunnskap om det man skal prate om.

– To minutter før fristen

Da Julie Brattli Steinvik bodde i Finnmark var hun involvert i Senterpartiet, men hoppet av da hun flyttet til Vågan. Først i 2019 gikk hun igjen inn i Sp.

– Det har bestandig vært Sp som har vært mitt parti. Og samfunnsengasjementet har jeg hatt med meg hele livet, derfor blir det kjempeartig å få være med og bygge Sp. Å få være på innsiden av organisasjonen på denne måten blir veldig gøy, sier Brattli Steinvik.

Likevel kom jobben litt «brått på», for det var ikke noe hun hadde gått rundt og ventet på.

– Men da den dukket opp tok jeg til slutt sjansen. Jeg bestemte meg faktisk kvelden fristen gikk ut og to minutter før fristen sendte jeg inn søknaden. Sånn er det jo ofte med plutselige bestemmelser, man må hoppe i det, forteller hun.

Mens hun ventet på svar på søknaden og mulig jobbintervju merket hun at stillingen vokste mer og mer på henne.

– Til slutt kjente jeg at dette var noe jeg hadde veldig lyst til. På en måte føltes det ut som at alt jeg har gjort tidligere har ledet fram til dette øyeblikket, sier Brattli Steinvik.

Gleder seg

Før det ble takket ja til stillingen måtte det tas et lite familieråd, og der ble det fort avgjort at dette var noe som skulle gå bra.

– Guttene er litt spente på hvordan de skal klare seg uten mamma noen dager i uken, men de er positive. De har skjønt at dette er noe jeg har veldig lyst til. De begynner å bli såpass store også, så jeg føler at dette er riktig tidspunkt å gjøre det på, og muligheten for hjemmekontor gjør det perfekt, smiler hun.

I en pressemelding meddeler Sp-ordfører Frank Johnsen at de er stolte over at Brattli Steinvik har fått denne muligheten.

– I denne stillingen vil Julie jobbe aktivt opp mot alle ledd i organisasjonen, og vi er overbevist om at Julie er rett kvinne på rett plass, skriver Johnsen.

– Jeg jobber for hele Nordland, men for både regionen og Lofoten blir dette en direktelink inn til fylket. Jeg gleder meg virkelig, avslutter Brattli Steinvik.