Gå til sidens hovedinnhold

June advarte om at dette ville skje. Onsdag ble campingvogna knust av stormen

Artikkelen er over 1 år gammel

Ei hensatt campingvogn i Laukvik ble knust av stormen onsdag. Naturvernforbundet forsøkte å forhindre at det skulle skje.

Naturvernforbundet med June Grønseth i spissen sendte ifølge forbundet en henvendelse til Vågan kommune i oktober. Budskapet var at kommunen burde pålegge eierne av ei campingvogn om å ta hånd om den før den ble tatt av høststormene.

Etterhvert observerte Grønseth at vogna ble lagt på siden av vinden og skiltet fjernet. I mars gjorde hun en ny henvendelse til kommunen som er forurensningsmyndighet. Da lå vogna fortsatt på siden og var blitt skadet.

I dag fikk vogna dødsstøtet av stormen.

- Deler flyr ut med vinden og noe havner garantert på hav. Noe blir tatt av vinden og havner i bygninger og er til fare for folk som ferdes ute, melder Grønseth.

Hun synes det er beklagelig at hun ikke har fått tilbakemelding fra kommunen om hvorvidt noe er gjort for å forhindre at campingvogna ble et større miljøproblem.

- Politiet er varslet og oppretter sak om miljøkriminalitet, opplyser hun.

Svein Christiansen i Teknisk drift i Vågan kommune opplyser til Lofotposten at kommunen gjentatte ganger har gitt beskjed til eierne av campingvogna om å ta hånd om den uten at de har gjort som de burde.

Kommentarer til denne saken