Fullt hus med Halvdan

Artikkelen er over 2 år gammel

Halvdan-fest for oljeprotest

DEL
KLART STANDPUNKT: Halvdan spilte opp med ytringer mot oljeboring fra første stund.

KLART STANDPUNKT: Halvdan spilte opp med ytringer mot oljeboring fra første stund. Foto:

Fredag ettermiddag spillte Halvdan Sivertsen under Folkefest for et oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja.

– Det blir en sann glede å spille i Kabelvåg på fredag, sa Sivertsen da Lofotposten snakket med den folkekjære artisten tidligere i uka.

Og en sann glede ble det. Publikum trakk inn fra steiksol og sommer til samfunnshuset Arbeidern, som etter hvert fyltes til randen av feststemte folk i alle aldre.

Fullt hus

Det ble så fullt at folk satt på gulvet mellom stoler og bord, og det var trivelig trangt å bevege seg gjennom mengden av publikummere. Helt ut i døråpningene sto folk og koste seg med musikken.

STINN BRAKKE: Det ble tilslutt nesten umulig å komme innenfor dørene på Arbeidern.

STINN BRAKKE: Det ble tilslutt nesten umulig å komme innenfor dørene på Arbeidern. Foto:

Krystallklart standpunkt

Sivertsen har tidligere ikke lagt skjul på at budskapet til folkefesten er en viktig faktor og grunnen til at han takket ja til forespørselen.

Under konserten fredag kveld var det liten tvil om at artisten står glassklar i et nei mot oljeboring og konsekvensutredning.

Kveldens repertoar var utvalgt med tanke på å vinkle det mot den fantastiske naturen i Lofoten, og de sårbare verdiene som finnes i havområdene. Blant annet sang Sivertsen "Hellige jord". - Som en hyllest til konserten, til dere som er her, og saken vi er her for, sa Sivertsen.

Den sedvanlige vitsingen og humoren fikk latteren på gli mellom sangnumrene. Folk følte seg straks på hjemmebane og sang med der de kunne. Sivertsen med band så ut til å trives på scenen, og med den lune stemningen som det var umulig å ikke merke.

Variert aften

Bente Lorentzen fra Folkeaksjonen var svært fornøyd med konserten, der hun sto og sang med i døråpninga.

- Stemningen er veldig veldig god, vi har fantastisk vær, her er masse folk som koser seg, alt har klaffet! sier Lorentzen, som som kanskje kunne ønsket seg utendørskonsert da hun så hvordan været ble.

- Men kanskje er det litt deilig å komme i skyggen, sier hun, og forteller om kveldens øvrige artister. - Vi ser fram til slampoeten Nuorta. Hun synger og rapper lidenskapelig på nordnorsk om havet og kjærligheten, og vi mener hun treffer blink i forhold til tema for Folkeaksjonen.

- Men Halvdan Sivertsen er trekkplasteret, smiler Lorentzen.

Lorentzen kan ellers fortelle at årets Folkeaksjon har fått mange støttespillere med lyst til å bidra. - Vi kunne egentlig laget en toukers festival. Men vi er jo fast bestemt på at dette blir den siste folkefesten mot oljeboring! smiler hun.

ROCKERING MOT OLJE: Bente Lorentzen og Maja (8) tok del i uteaktiviteter mens Arbeidern fyltes til konsert.

ROCKERING MOT OLJE: Bente Lorentzen og Maja (8) tok del i uteaktiviteter mens Arbeidern fyltes til konsert. Foto:

 

Rockeringer mot olje

- Jeg støtter Folkeaksjonen, og skal bidra med aktivetet for barna, sier "ho Rockeringdama" Elisabeth Lund, som også er her for å høre på Halvdan. - Jeg har vært inne og sunget med på "Hver gang vi møtes", det var helt fantastisk, sier Elisabeth, som forteller at hun også skal være DJ på folkefesten lørdag kveld. - Det blir sammen med DJ Gulle, eller Ingvild Austgulen, smiler rockeringakrobaten.

HO ROCKERNGDAMA: Elisabeth Lund engasjerte de minste med rokkeringene sine.

HO ROCKERNGDAMA: Elisabeth Lund engasjerte de minste med rokkeringene sine. Foto:

 

Høyere makter mot olje

- Vi er her for delta på folkefest mot oljeboring. Vi har fått deilig mat, og nå skal vi få med en oss konsert, sier Åshild Pettersen fra SV. Hun sitter sammen med partifellene Torgeir Selboe fra Vågan, og med Lars Haltbrekken, som er storfornøyd med smaken av pizza med kvalkjøtt og tørrfesk. - Det var molte også, det er en idé som jeg aldri hadde kommet på sjøl.

Men det var fantastisk godt, smiler Haltbrekken, som mener at været alltid er godt når han er i Lofoten. - Jeg tror han eller hun som styrer været er for dette arrangementet og for et oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja, sier han overbevisende.

STORPOLITIKER: Lars Haltbrekken var i Lofoten for å delta på folkefest mot oljeboring.

STORPOLITIKER: Lars Haltbrekken var i Lofoten for å delta på folkefest mot oljeboring. Foto:

Føler seg trygg på et nei

Odd Arne Sandberg fra Folkeaksjoneen er glad for å se at det har kommet så mye folk til konsert. - Halvdan er jo et bra trekkplaster, men saken er aktuell igjen, det er valg og folk begynner å se realiteten i øynene, sier Sandberg, som føler seg trygg på et nei til olje. - Vi får stadig større tilslutning, vi opplever mer skepsis, også i ja-partiene. Og det er bra! sier en feststemt Sandberg før han atter snur øret mot Halvdan.

OLJEMOTSTANDERE: Ragnhild Nyland (f.v.), Kaja Nyland fra Natur og Ungdom og Odd Arne Sandberg fra Vågan SV

OLJEMOTSTANDERE: Ragnhild Nyland (f.v.), Kaja Nyland fra Natur og Ungdom og Odd Arne Sandberg fra Vågan SV Foto:

SE BILLEDSERIE

LES OGSÅ:

Halvdan markerer olje-nei med gratiskonsert 

Halvdan Sivertsen kommer tilbake til Lofoten i sommer 

Artikkeltags