Gå til sidens hovedinnhold

Internasjonalt seminar i Kabelvåg

Artikkelen er over 4 år gammel

Internasjonalt Seminar Lofoten åpner det nye året med «En Vibeke Sefland-kveld» på Lofoten Folkehøgskole mandag 13. februar.

Eventyrersken Vibeke Sefland (43) har jobbet i forsvaret siden hun begynte på befalsskolen etter videregående i 1993. I 1994 gjorde hun sitt første utenlandsoppdrag.

Siden har det blitt mange flere i Libanon, Kosovo, Irak, Tsjad og Afghanistan. Siste oppdraget var Golan-høydene, hvor hun ble vitne til hvordan IS inntok Syria.

Selv om hun har stått midt i kuleregnet i krigsområder, så kjenner hun ingen bekymring for at livet kan ta en brå slutt.

– Jeg må gjøre så godt jeg kan. Det har ingenting for seg å sørge over om jeg blir skutt i neste skuddveksling, styrter i neste flytur eller krasjer neste biltur. Skjer det så skjer det, da var det dette som var meningen. Da var livet mitt slutt.

I de siste årene har major Vibeke Sefland hatt permisjon fra forsvaret. Hun har vært fjellklatrer, ekspedisjonsleder og guide på heltid i Himalaya-fjellene. Gjennom dette arbeidet finansierer hun et omfattende nødhjelpsarbeide i Nepal, hennes andre fedreland.

Nepal ble som kjent rammet av en stor jordskjelvkatastrofe våren 2015. Vibeke er nettopp da på vei opp mot toppen på selveste Mount Everest. Planen er å stå på toppunktet 17. mai, men 28. april bever Himalaya-fjellene! Rystelsene forårsaker et svært snøskred, som igjen sender en voldsom trykkbølge foran seg. Møt Vibeke Sefland på Lofoten Folkehøgskole.

Kommentarer til denne saken