Gå til sidens hovedinnhold

Omsatte for en halv milliard på fiskerimesse

Artikkelen er over 6 år gammel

Grove beregninger tyder på at det ble omsatt for knapt en halv milliard kroner under LofotFishing.

LofotFishing

Og messesjef Arne Walter Mørch i Lofotstand er ikke overrasket over at man konkluderer med en slik sum:
– I forhold til tidligere messer ble alt overgått denne gang. Vel 4.000 besøkende ble registrert og vi fikk nye utstillere som har gitt oss fenomenale tilbakemeldinger. Blant annet har en middels stor utstiller fra leveringsindustrien overlykkelig fortalt meg at vedkommende solgte for 18 millioner kroner, som var langt, langt over det man solgte for under Nor-Fishing, sier Arne Walter Mørch.

Les også: Fullt hus på LofotFishing!

Økt areal

Andre eksempel er en lokal utstiller som fra i år til neste messe om to år allerede har økt fra 18 til 33 kvadrat i utstillingsareal.
Like før messestart i forrige uke sa Mørch her i Lofotposten at det ville være en nedtur hvis ikke den planlagte turn- og håndballhallen på 2100 kvadrat sto ferdig til LofotFishing i 2017.
– Vi har til gangs opplevd at vi har for lite plass. Derfor er det positivt at folk fra fylkeskommunen var å målte opp arealene utendørs dagen etter at avisen skrev om saken, sier han.
– Jeg tror de rette utstillerne har vært her, noe også tilfredse besøkende har understreket. Men kanskje vi burde hatt flere utstillere fra laksenæringen.
– Er det ingen klager?
– Jo, flytilbudene er for dårlige. Flere utstillere så seg nødt til å rigge ned et par timer før messeslutt søndag for å nå fly fra Leknes, Skagen eller Evenes. Under VM i skreifiske gikk det syv chartermaskiner fra Svolvær etter messeslutt. Vi som arrangør kan heller ikke godta at noen forlater utstillingsområdet før klokka er der. Jeg håper inderlig at Widerøe gjør noe med dette, sier Mørch.

Les alle våre saker om LofotFishing 2015 her.

Kommentarer til denne saken