Gå til sidens hovedinnhold

Handler litt av hvert

LofotFishing i Kabelvåg 2015

Artikkelen er over 6 år gammel

-Ikke så mye, men litt blir det jo. Jeg handler alltid på LofotFishing.

Det sier fiske- og kvalskipper Leif Ole Olavsen fra Vestvågøy, som hadde med seg Oddveig Jakobsen og Erlend Hansen til Kabelvåg lørdag.

Det var fullt hus på LofotFishing lørdag: Fullt hus på LofotFishing!
-Hva kjøpte du?
-Det ble ei seinot, en seleksjonssekk til hytta, en autopilot og ei kvalline på 110 meter. Det er sånt vi trengeri arbeidshverdagen, sier den driftige fiskeren.
Noe mindre driftig er ikke Karl-Viktor Solhaug – bosett i Svolvær i mange år, men opprinnelig fra Fredvang. Norges Råfisklag har kåret ham til årets beste fisker, en tittel som henger høyt. På LofotFishing var han blant annet interessert i å se nærmere på et tau Rune Arild og Refa solgte.
-Det flotte med tauet er at det ikke tøyes, men at dimensjonen holder seg i sjøen. For meg som driver med snurrevad, er det viktig at taulengdene ikke blir forskjellige i fangstfasen, sier Karl-Viktor Solhaug.
 

Messa fortsetter også søndag: – Å møtes ansikt til ansikt er in!

-Nesten hjemme!

- Her er jeg nesten hjemme, sier Thora Bragadottir og studerer sitt islandske flagg hun har med fra den lille hjembyen Vägår til LofotFishing i Vågan kommune.
Beitir, som er selskapet hun og mannen, Hafsteinn Olafsson startet i 1988, har de siste årene hatt kjempesuksess. I en rekke land har de solgt så mange linekveilere, teinehalere og bløggebokser, at de har hatt problemer med å dekke etterspørselen.
-Vi var på LofotFishing for to år siden. Vi solgte enorm bra, og i år går det minst like bra, sier Thora.
Hun og Hafsteinn startet med fiskeutstyr for både fiskeindustrien og fiskebåten, noe de har holdt på med i 27 år.

Mer fra messa: – Dette er Kasper. Vi håper han en gang redder liv.  Fotballguttene klargjør messehallen før åpningen fredag

Kommentarer til denne saken