Gågate som vanlig i Kabelvåg og Svolvær

Artikkelen er over 1 år gammel

Dersom det ikke skulle komme innsigelser, blir det gågate også i sommer både i Kabelvåg og Svolvær.

DEL

Leder Svein Christiansen ved teknisk drift i Vågan kommune sier at man forbereder å gjøre deler av Vestfjordgata i Svolvær fra Torget 1. og fram til krysset ved Strøm Optikk til gågate som tidligere år, og at Kirkegata fra krysset Storgata og forbi Stig Tobiassen sitt galleri åpnes for trafikk ned til østre havn.

– Vi har ikke hørt noe annet fra handelsstanden, som ønsker gågate, så dette blir som tidligere år, forutsetter vi, sier Christiansen.

Permanent

Han sier at det ikke er gjort endringer på det å ha gågate fra hjørnet av Kringla og ned til kaiområdet ved utestedet Du Verden i Svolvær.

– Vi hadde tatt vekk skiltet med permanent gågate en kort periode i vinter fordi det ble skadd under kjøring med en anleggsmaskin, men det er nå utbedret og på plass igjen, sier Christiansen, slik at det kun er drosjer og varetransport som har anledning å kjøre ned denne gågata mot LEX og Du Verden.

Kabelvåg

Også i Kabelvåg har man hatt deler av Torggata som egen gågate i sentrum de siste årene, og denne «miljøgata» skal som tidligere år bli bilfri også i sommer, sier Christiansen. Han har ikke hørt negative innspill til dette, og tror at ordningen fungerer etter hensikten.

Det er i tidsrommet fra 1. juni til 31. august at man tradisjonelt gjennomfører ordningen med midlertidige gågater i Kabelvåg og Svolvær.

Forelegget for å bryte forbudsskiltet «Gågate» er for øvrig 5.500 kroner, ifølge Justisdepartementets siste smørbrødliste for veitrafikken.

Artikkeltags