Gå til sidens hovedinnhold

Inviterer til ny aktivitetsdag for seniorene: – Kom å ha det artig!

Artikkelen er over 3 år gammel

Gjennom samarbeid mellom Vågan kommune og frivillige blir det kultur- og aktivitetsdag for eldre 19. september.

Havly og Svolvær Omsorgssenter arrangerte for første gang i fjor, med stor suksess. Nå gjentar de suksessen, og har igjen fått med seg massevis av frivillige foreninger.

Med på laget er Livsglede for eldre, Svolvær Sanitetsforening, Stamina, Nordland fylkeskommune, Vågan Demensforening, Frivillighetssentralen, Kabelvåg og omegn pensjonistforening, Den kulturelle spaserstokken, Solheim barnehage og Nordlys barnehage.

Masse aktiviteter

Selve kultur- og aktivitetsdagen er gratis, og vil finne sted i Vågar idrettsdag i Kabelvåg. I år, som i fjor, blir det massevis av aktiviteter.

På plakaten står blant annet boccia, rullatorløp, sykkeltur med rickshaw og trim med Stamina. Ordfører Eivind Holst skal åpne dagen, og det blir kafe i andreetasjen.

Nytt av året er den kulturelle biten, og det blir også musikk og dans. De tre musketerer ved Arne Størmer, Kai Larsen, Dag Kajander og Alf Edvardsen skal opptre.

– Det blir allsang, rock'n'roll og musikk som skaper glede. Seniordansen kommer for å danse med de eldre, og Lofoten Kulturhus bidrar med teknisk hjelp. Dette blir bra, sier Audhild Berthinussen i Vågan kommune.

Aktivitøransvarlig ved Havly, Reidun Elise Berg Hansen, håper at mange merker av dagen på kalenderen sin.

– Aktivitetsdagen var en stor suksess i fjor, og vi tar sikte på at dette blir en årlig happening. Alle eldre i Vågan kommune er velkommen. Kom og kos dere, og ha det artig sammen, sier Berg Hansen, og legger til at dørene også er åpne for deres familier.

Stor frivillighet

Nytt av året er også at Vågan Frivillighetsentral er behjelpelig med transport hvis noen som bor hjemme, og ikke har anledning til å komme seg til Kabelvåg på egen hånd, ønsker å delta på aktivitetsdagen.

– Bare ta kontakt, så er vi behjelpelig, sier Berg Hansen, som samtidig skryter av frivillighetsånden i kommunen.

Ifølge henne har hun ikke trengt å be samarbeidspartnerne to ganger.

– At vi kan skape noe så fint og bra sammen, er helt utrolig! Jeg tror frivillighet spiller en stor rolle for livskvaliteten til eldre, og det ser vi her i Vågan, sier Berg Hansen.

Les også: - Vi ser jo at konkurranseinstinktet kommer fram hos enkelte

Kommentarer til denne saken