Nikolai imponerte i Oslo

Fornøyd: – Jeg er veldig fornøyd, sier Nikolai Fredriksen.

Fornøyd: – Jeg er veldig fornøyd, sier Nikolai Fredriksen.

Artikkelen er over 3 år gammel

Nikolai Fredriksen (13) fra KIL turn imponerte med en flott andreplass i sin klasse på Norgescupen i Oslo i helga.

DEL

Utøvere fra KIL turn fortsetter å hevde seg i konkurranse med de største klubbene på landsbasis. Denne helga var det Nikolai Fredriksen som kunne smile bredest etter at han tok en sterk andreplass i gutter klasse 1. Kun 0,2 poeng skilte ham fra førsteplassen.

– Det var litt kjipt å komme 0,2 poeng bak vinneren, men jeg er veldig fornøyd. Det er det beste jeg har klart hittil, sier Nikolai, som selv synes han gjorde det best på frittstående og hopp.

– Jeg hadde et fall på bøylehesten, og det var nok det som gjorde at jeg ikke fikk førsteplass, tror han.

Satser på turn

13-åringen forteller at han har sluttet på fotball for å satse på turn fremover.

– Turn er det jeg er best til, og det jeg synes er artigst. Derfor vil jeg satse på det. Det er morsomt å reise rundt i landet på turneringer, og den nye hallen i Kabelvåg er en drøm, sier Nikolai, som har trent turn i fire år.

Han deltok på Norgescupen sammen med Vilja Berg, Line-Sofie Westgaard og Andrine Hegdahl fra KIL turn. Sistnevnte måtte kaste inn håndkleet grunnet en vond rygg, forklarer trener Catalin Lupu.

– Dette er den beste plasseringen guttegruppa i KIL turn noen gang har klart. Det tar lang tid å trene opp en god turner, men det kan se ut som at Nikolai er et skikkelig naturtalent. Han er veldig motivert, skryter treneren av sin unge elev.

– Jeg er veldig stolt

Lupu mener prestasjoner som dette er med på å sette KIL turn på kartet over hele landet.

– Vi har kommet på et høyt nivå. Det er ikke lenge siden ingen visste hvem vi er eller hvor vi kommer fra. I Nordland er det kun KIL som har guttegymnaster som kan delta på nasjonalt nivå. Vi er kjempefornøyde med å være på et så høyt nivå, og vi skal jobbe hardt for å holde oss der. Som trener er jeg veldig stolt av alle mine elever, avrunder Lupu.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags