Nisse med hest ble godt mottatt på julaften

Leif Tore Olsen, Neastjerna og June Mørtsell sørget for ekstra julestemning i Kabelvåg på julaften.

Leif Tore Olsen, Neastjerna og June Mørtsell sørget for ekstra julestemning i Kabelvåg på julaften. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

I desember loddet June Mørtsell stemningen for at husstander i Kabelvåg og omegn var interesserte i å få besøk av nissens hjelper med hest og vogn på julaften. Responsen var god, men da planleggingen av kjøreplanen var godt i gang innså nissens hjelpere at de hadde bedt om altfor beskjeden godtgjørelse fra familiene i forholdet til innsatsen. Blant annet måtte de oppsøke alle husene på forhånd for å vurdere mulighetene for å snu med hest og vogn utenfor huset, for ikke å snakke om at det tar atskillig lengre tid å kjøre med hest enn å kjøre med bil mellom husene.

- Dermed så vi oss nødt til å øke prisen, og da var det dessverre noen som takket nei, medgir Mørtsell.

Men selv om hun og makker Leif Tore Olsen dermed kun hadde fire husstander på lista, spente de for vogna og ga seg i vei på julaften ettermiddag med hesten Neastjerna.

- Vi kunne jo ikke avlyse og skuffe de som ventet besøk!

Med seg hadde de en liten nissehjelper, nemlig Kayla på 8 år. De tre var ikke i tvil etter at det første huset var besøkt; dette var kjempeartig!

- All var helt i hundre, både unger og voksne, da de så hesten med nissens hjelper komme inn på tunet. Det var rett og slett veldig koselig å gjøre dette, sier Mørtsell.

På vei fra Åvika inn mot sentrum, ville tilfeldighetene ha det til at julegudstjenesten nettopp var ferdig, og ekvipasjen vakte oppsikt da de passerte kirka.

- Folk hoiet og ropte. Synet av oss ute i snøværet ga dem kanskje litt ekstra julestemning, håper Mørtsell som ikke utelukker at det kan bli ny kjøretur på julaften neste år.

- Vi er forresten åpne for oppdrag i romjula også, hinter hun.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken