Ekstrem resirkulering!

FØR: Glasskontaineren i Kabelvåg var overfylt og vel så det før siste helg, og folk varslet LAS på Facebook, slik at LAS rett over helga tok affære og ryddet opp. Foto: Bjørnar Larsen

FØR: Glasskontaineren i Kabelvåg var overfylt og vel så det før siste helg, og folk varslet LAS på Facebook, slik at LAS rett over helga tok affære og ryddet opp. Foto: Bjørnar Larsen

Artikkelen er over 3 år gammel

Folk i Kabelvåg er flinke til å resirkulere glass. Men å tømme kontaineren med glass og metall har sviktet en gang i vår, og det ble varslet.

DEL

Informasjons- og kvalitetsleder Monica Kleffelgård Hartviksen i Lofoten Avfallselskap sier at man har avtale med transportører for alle glass- og metallkontainere i Lofoten, og at disse blir ettersett og tømt regelmessig av transportørene.

Overfyllt

Det er sjelden at det skjer at forholdene blir slik som det var ved kontaineren i Kabelvåg sist helg, der et berg av plastposer fulle av glass og metall omkranset hele området ved kontainerfen.

– Jeg fikk melding med bilde på søndag kveld, og mandag morgen hadde vi kontakt med transportøren vår, som straks ryddet opp.

– Vi har ikke hatt klager før, men er glade for å få beskjed når det overfylles, slik at vi kan ordne opp.

Flinke

Hartviksen sier at folk i Kabelvåg er veldig flinke til å resirkulere glass og metall.

Hva som var årssaken til overfyllingen sist uke vet LAS ikke, men slik skal det ikke være. Kanskje ble den stående for lenge, eller det har vært noen arrangementer som har fylt kontaineren raskere enn vanlig er.

Les også: Sportsfisker på VM-båt kastet kaputt støvel ut i sjøen

Annet søppel

Hartviksen sier at hun ser faren for at slik overfylling uansett hvor det skjer i LAS sitt område, kan få andre til å etterlate søppelposer der som ikke inneholder glass og metaller, noe som ikke er en ønskelig sideeffekt.

Etter: Slik så det ut etter at man ryddet området rundt og tømt.

Etter: Slik så det ut etter at man ryddet området rundt og tømt.

Meld fra

– Meld gjerne fra til LAS på epost, telefon eller via Facebook når kontainerne er fulle.

– Og der hvor det ikke er satt ut bokser for tomme plastnett ved kontainerne, ta da plastposen med hjem.

– Ikke kast den i området eller hekt den fast i kontaineren, for da blåser den som regel bort uansett, og forsøpler naturen i nærområdet.

Les også: Kampen mot plastsøppel. Høyre foreslår vrakpant på plastbåter

Nettsted

Hartviksen sier at LAS nå har oppdatert nettstedet «www.cleanuplofoten.no», og der kan man gå inn og skaffe seg oversikt over de tømmesteder som er tilgjengelige for både bobilseptik, glass og metall, og turistsøppel både langs veiene og tømming fra sjøsiden.

Les også: June har plukket 37 kubikkmeter strandsøppel

Artikkeltags