Når ny skole er klar må denne klubben vike plassen

Må flytte: Skaterampen i bakgrunnen må flytte når ny skole skal bygges i Kabelvåg. Her fra skatecamp med Vågal Brettklubb i sommer.

Må flytte: Skaterampen i bakgrunnen må flytte når ny skole skal bygges i Kabelvåg. Her fra skatecamp med Vågal Brettklubb i sommer. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Vågal Brettklubb kan ikke ha skaterampen sin ved Kabelvåg ungdomsskole i framtida. Det finnes det en løsning på.

DEL

Ved Kabelvåg ungdomsskole skal det bygges ny barneskole og ny barnehage. Ungdomsskolen skal også renoveres.

Det betyr at skaterampen som står på skoleplassen i dag ikke kan være her i framtida og Vågal Brettklubb har forsøkt å få til en ny løsning.

De har ønsket å flytte rampen bak Kabelvåg hjelpefengsel ved Nordland kunst- og filmfagskole. Det framgår av sakspapirene til styremøtet i Vågan Eiendom KF.

Det er i dag Frivillighetssentralen som bruker lokaler i det gamle fengselet og Bjørn Tore Nergård i Vågan EIendom ser ingen problemer med at skaterampen plasseres på tomta.

- Så lenge Frivillighetssentralen holder til i Kabelvåg hjelpefengsel anser daglig leder det som uproblematisk at det plasseres en skate-rampe på eiendommen inntil annen bruk av bygget eller andre forhold tilsier at plasseringen er uheldig, skriver han.

Nergård mener en tillatelse bør gis i fem år for skateklubbens aktivitet. Rampen er tenkt i et bygg på 8 ganger 5 meter.

Ny skole i Kabelvåg er tidligere signalisert klar i 2020, men nye anbudsrunder kan føre til forsinkelser.

Les også: Vågal Brettklubb arrangerer skatecamp for barn og voksne

Artikkeltags