Nordnorsk Politimesterskap (NNPM) arrangeres årlig et eller annet sted i landsdelen, og dette året var det Kabelvågmarka som var «åsted» for den sportslige innsatsen til politifolkene.

Onsdag var det fristil langrenn i KS Ski Lofoten sine løyper i Kabelvågmarka, der de kvinnelige tjenestefolkene gikk fem kilometers løype, mens mennene gikk det dobbelte.

Kabelvåg

Kabelvåg har fostret noen sporty politifolk, for NNPM-mester i dameklassen anno 2019 ble Ellen Prestegaard Bain fra Tromsø politistasjon. Men Ellen har en oppvekst å vise til i Kabelvåg, nemlig.

Også andreplassen gikk til arrangørstedet, for politibetjent Line Lysvold ved Svolvær politistasjon bor i Kabelvåg. Tredjeplassen var det Frida Sollid fra Harstad som stakk av med.

Herreklassen ble vunnet av politistudenten Jens Sommer fra Svolvær politistasjon, mens Tommy Johnsen og Johannes Hildrum fra Harstad politistasjon tok andre- og tredjeplassen.

Ski og skyting

Torsdag var det skiskyting, der det ble gått ei løype på en kilometer hele seks ganger, og der man mellom rundene hadde fem pistolskytinger på standplass med 9 mm tjenestepistol.

Både mennene og kvinnene måtte skyte på fem forskjellige avstander, to blinker på ti meters hold, to blinker på 15 meters hold og den siste på 25 meters hold. Treffraten fikk selvsagt betydning for det endelige resultatet i NNPM 2019 torsdag.

Værgudene var gode mot deltakerne i årets NNPM i Kabelvågmarka. Etter første runde strødde både kvinnene og mennene hansker rundt på standplass, og gikk resten av løpet uten noe å varme hendene i.

Sola og Lofoten viste seg fra sin flotteste side. At det hadde vært nattefrost, og at KS Ski Lofoten hadde preparert flotte skiløyper, gjorde skiskytterdagen under politiets mesterskap i landsdelen til en suksess.

Resultater

5 km. Langrenn fristil damer onsdag

1. Ellen Prestegaard Bain, Tromsø, 16:18,4

2. Line Lysvold, Lofoten, 16:33,4

3. Frida Sollid, Harstad, 17:49,8

10 km Langrenn fristil Herrer onsdag

1. Jens Sommer, Lofoten, 28:13,5

2. Tommy Lars Johnsen, Harstad, 30.06,5

3. Johannes Hildrum, Harstad, 32:39,7

10 km Skifelt torsdag

Damer:

1. Ellen Prestegaard Bain, Tromsø, 1 min tillegg, 30:44,7

2. Ingvild Solhaug Fjelldal, Tromsø, 0 min tillegg, 30:49,2

3. Line Lysvold, Lofoten, 2 min tillegg, 31:17,0

Herrer:

1. Tommy Lars Johnsen, Harstad, 2 min tillegg, 24:55,6

2. Johannes Hildrum, Harstad, 1 min tillegg, 26:00,0

3. Gisle Enge, Harstad, 3 min tillegg, 30:56,6