Kafe og butikk i mormors hus: – Dette er et sted for trivsel

Selger garn i mors gamle hus: Evy Lorentzen driver kafe og garnbutikken Mormors hus på Bøstad.

Selger garn i mors gamle hus: Evy Lorentzen driver kafe og garnbutikken Mormors hus på Bøstad. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Evy Lorentzen har holdt åpen kafe og butikk i hennes mors gamle hus i fem år.

DEL

Det var for fem år siden Evy Lorentzen og mannen bestemte seg for å åpne butikk. De hadde planlagt å ha den hjemme, men så kom de på at de hadde dette huset ved veien på Bøstad som kunne være et perfekt sted. De holder åpent bare en dag i uka, og det er et sted for trivsel og for å møte mennesker som har samme interesse for garn.

– Det er mitt mors gamle hus, som vi har gjort om til garnbutikk og kafe. Noen kommer innom nesten hver gang vi har åpent bare for å drikke kaffe, og andre kommer for å kjøpe garn. Det er veldig koselig, og jeg blir kjent med dem som kommer innom, sier Lorentzen.

Mormors hus er som en gårdsbutikk, hvor sauene står ved nabohuset og tidligere hadde de også en ku som nå har flyttet til Røst.

– Vi selger garn fra Island, Hillesvåg og Lofoten Wool. Det er nok det islandske garnet som er mest populært. Vi har garn i alle slags farger og størrelser, forteller hun.

Les også: Slupak sperrer fisk i Lofoten: – Flott, og godt betalt jobb

Villsau fra Lofoten

Mannen hennes driver mest med kafeen, og hun strikker utstillinger til butikken og finner mønster som kundene kan kjøpe.

– Jeg har lenge hatt lyst til å lage mitt eget mønster også, men det er litt vanskelig å starte, på grunn av alt du må kunne på pc-en, sier hun med et smil.

Hun forteller at hun har kunder fra hele Lofoten, helt fra Å til Laukvika. De som kommer innom for å kjøpe garn, er ofte stamkunder.

– Jeg har en stor interesse for garn og garnsorter. Det vi selger her er helt naturlig, og ikke skadelig for naturen. Vi har garn fra mange forskjellige saueraser, også fra villsau fra Lofoten. Ragnhild Lie, fra Lofoten Wool, lager også garn fra våre sauer, forteller Lorentzen.

– Mange av dem som kommer innom liker at jeg kan så mye om garnene og at jeg vet litt om sauen det kommer fra, sier hun.

Les også: Politikerne liker planene til den nye eieren av Fredvang skole: – Gledelig initiativ

Strikker for å slappe av

Lorentzen synes møtet med kundene er den artigste delen av jobben. De har samme interesse og da blir dette et perfekt møtested.

– Strikking er noe du gjør for å slappe av, og så får du belønning når du plutselig er ferdig. Det er viktig å strikke med farger som gir deg energi, og at du strikker noe du liker. Jeg strikker bare for gledens del, sier hun.

Hun forteller også at hun har merket at det er blitt mer populært blant de unge å strikke.

– Det er folk i alle aldre som kommer innom butikken. Tidligere var det en ung mor innom som skulle strikke noe til vogna til barnet sitt. Hun lot barnet bestemme fargen på garnet, og uansett hvilket garn hun holdt opp, ble den samme fargen valgt. Det er fint at tradisjonen om strikking bringes videre, sier Lorentzen.

Les også: Stine blir ny driver av denne kafeen: – Jeg ser fram til å komme hjem, endelig har jeg funnet det jeg vil drive med

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken