Gå til sidens hovedinnhold

Ballstad UIL fikk 100 kilo kaffe: – Dette var en gave som smaker godt!

Artikkelen er over 2 år gammel

Tor Arne Fikseth smilte godt etter han på vegne av Ballstad UIL fikk 100 kilo kaffe av Lofotposten.

Lofotposten har i over 50 år delt ut ett kilo kaffe til alle fiskere som har fått en torsk over 30 kilo i vintersesongen. Derav navnet kaffetorsk.

- Smaker godt

Denne stolte tradisjonen la kaffehuset Friele i Bergen merke til.

De ville gjerne være leverandør av kaffetorskkaffen og sendte 500 kilo kaffetorskkaffe nordover foran denne vintersesongen.

Les også: Friele leverer kaffetorskkaffen

Lofotposten fikk denne sesongen inn meldinger om 348 kaffetorsker, og dermed satt vi igjen med 150 kilo kaffe. På grunn av datostempling kunne denne ikke spares til neste sesong.

Etter å ha fått klarsignal fra Friele så bestemte Lofotposten å gi noe av kaffen til ett av idrettslagene som Lofotposten har sponsoravtale med.

Ballstad UIL ble valgt ut, og Tor Arne Fikseth kunne denne uken hentet 100 kilo kaffe på Lofotposten sitt kontor på Leknes.

– Vi trodde ikke det var sant at vi skulle få 100 kilo kaffe. Det har vi aldri før vært bort i, og dette er en gave som smaker godt, sier Fikseth.

Kaffetørste trenere

Han forteller at kaffen vil komme godt med, også økmonmisk.

– Vi skal snart arrangere Ballstaddagan og da går det med noen kilo kaffe. Gaven fra Lofotposten gjør at vi sparer store summer på innkjøp av kaffe. Ellers selger vi kaffe under kamper og turneringer. Og ikke minst så har vi flere trenere som er alvorlig kaffetørste, sier Fikseth og fyller bilen med kaffe.

For orden skyld kan vi nevne at det blir Kaffetorskkaffe også neste sesong og Friele vil da stille med nykvernet kaffe.

Bildeserie

Se kaffetorskene fra 2018

Tok kaffetorsken på strak arm

Her er årets første kaffetorsk i 2018: - Det passa bra førr nu e vi alvorlig kaffetørste!

Kommentarer til denne saken